Glemt nøgle

Du har sikkert prøvet det. Det her med at stå en sen aften foran hoveddøren og bare indse, at du har glemt nøglen. Det er noget af en flad fornemmelse. Her havde du lige glædet dig til at komme ind i seng – og nu må du så stå der i mørket og finde et telefonnummer til en billig låsesmed på Frederiksberg – dem her. Lyset ved opgangen til din bolig er meget sparsomt, og der tyst på gaden. Det småregner. Du bliver irriteret.

Der søges

Du har selvfølgelig nogle bytes tilbage på dit abonnement – og heldigvis har du ikke glemt din smartphone. Du finder browserens og begynder at søge: ”Låsesmed Frederiksberg”. Du får hurtigt en liste frem. Og du ringer til den første på listen. Der bliver svaret. Låsesmeden lover at være hos dig i løbet af 20 minutter. Du ånder lettet op. Den flade følelse er der dog stadig. Hvad nu, hvis der kommer én forbi – og ser, at du står der ved hovedindgangen. Uden at have noget formål. Folk kan jo være meget mistænksomme.

Den tanke må du lægge fra dig. Du venter på låsesmeden. Det er du simpelthen bare nødt til at forklare, hvis nogen skulle spørge dig.

Hvert minut tæller

Ventetiden er lang. Det føles som 20 uendeligheder. Ikke 20 minutter. Låsesmeden ankommer og er klar til at lukke dig ind. Du skal bare lige svare på et par spørgsmål først og bevise, at du faktisk bor her på adressen. Og her er det, at du råber et stille hurra for din smartphone. Du har nemlig adgang til, alle mulige apps, der kan vise, at du er dig, og at du bor her.

Du bliver låst ind. Du får betalt låsesmeden via Mobile Pay og kan gå i seng. Imens du børster tænderne, tænker du på, at du er utroligt glad for, at du ikke er låsesmed på Frederiksberg. Ham, der kom, fortalte dig, at den situation, han lige har reddet dig ud af, sker mange gange – dag og nat – hvert døgn. Han fortalte dig også, at han er ved at være godt træt af at skulle afsted sent om aftenen – gang på gang. Det er selvfølgelig værre om sommeren, hvor flere mennesker bevæger sig udenfor om aftenen, end det er om vinteren. Men det er irriterende at blive vækket i sin nattesøvn for at skulle komme og lukke folk ind.

En rigtig god låsesmed med god service

Låsesmeden var faktisk rigtigt sympatisk. Du kunne godt lide at tale med ham, imens han arbejdede. Du har aldrig sådan tænkt over, hvad det vil sige at have sådan et erhverv, hvor man bare skal stå til rådighed 24/7 for at kunne klare sig i konkurrencen. Dit eget job er jo sådan et typisk 8 – 16 job, hvor du bare møder ind – dag ud og dag ind.

Det ærgrer dig lidt, at du ikke fik mere tid til at tale med ham om sit arbejde. Inden du lægger dig til at sove, sender du en venlig tanke til låsesmeden på Frederiksberg – dem her faktisk: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/. I morgen vil du gå hen til hans lille værksted og sige pænt tak, fordi han kom her til aften.

Skriv et svar