Hvorfor bliver der solgt færre brugte biler?

Brugte biler er ikke så populære som nye biler af en række forskellige årsager. En af de vigtigste årsager er, at brugte biler ikke er omfattet af de samme garantier og kan have skjulte problemer eller fejl, som kan være dyre at reparere.

Desuden føler folk sig ofte mere sikre ved at eje en helt ny bil end en ældre bil, der allerede er blevet kørt af en anden person. Nye biler har også en tendens til at have bedre brændstoføkonomi, sikkerhedsfunktioner og teknologi end brugte biler. Desuden kan købet af en ny bil give køberen en større glæde, idet lykke følelses kan være større. En ny bil giver samtidig mere køreglæde, idet der ikke er nogen fejl og mangle, som man som forbruger skal tænke på. 

Alle disse faktorer bidrager til, at færre mennesker vælger brugte biler frem for nye biler. 

Endelig har de bedre finansieringsmuligheder for køb af nye biler gjort det lettere for mange mennesker at købe et helt nyt køretøj uden at sprænge banken. Det betyder, at efterspørgslen efter brugte biler er faldende, da flere mennesker vælger nyere modeller i stedet.  Det ovennævnte har resulteret i, at færre mennesker vælger at købe brugte biler, hvilket samlet set har resulteret i et mindre salg.  Med bedre garantier og overkommelige priser på nye biler er det ikke underligt, at så mange forbrugere vælger denne mulighed frem for den anden. 

Alle disse ting har tilsammen skabt et miljø, hvor der er færre salg af brugte biler end nogensinde før, selvom der er et stort marked for brugte biler. Det er derfor mere risikabelt at købe en brugt bil, da der ikke er samme  garanti for, at bilen er i god stand eller holder ligeså længe, som en helt ny bil vil gøre. 

Men vælger du alligevel at købe en brugt bil, så kig efter biler med udvidet garanti som Kia og Toyota. De har længere garantiordninger end andre bilmærker.

Skriv et svar