Gør computerspil mere behageligt med det rigtige udstyr

Gaming er over tid blevet en af de mest populære sportsgrene, men kan virkelig være en stor tidssluger for mange. Hvor de fleste former for sport har en positiv indvirkning på kroppen og helbredet, kan for mange timer ved computeren i stedet være skadeligt for ryggen.

Netop derfor er det afgørende at de som spiller meget computer sørger for at have det rigtige gamerudstyr, så man får de optimale forudsætninger for en god holdning i ryggen.

Hvis man spørger eksperterne peger de alle på to vigtige elementer som påvirker din krop når du gamer: Stolen og bordet.

Gamer bordet

Måske tænker du at et skrivebord vel bare er et bord? Men faktisk så er et gamerbord meget vigtigt for at du kan sidde godt når du spiller computer. Desværre findes der så mange forskellige borde på markedet som på ingen måde er lavet specifikt til formålet.

Vigtige elementer ved et gaming bord

Hæve sænke funktionalitet er fristende at fravælge for at spare nogle penge, men det er sandsynligvis på bekostning af din velvære. Selvom det er meget få der rent faktisk står op og spiller, så er det vigtigt for din holdning at du kan tilpasse højden på bordet efter din stil, så det passer perfekt.

Det er dog individuelt for hver person hvilket bord der passer bedst. Derfor bør du også overveje at få en guide til at vælge det rigtige gamer bord før du foretager et køb.

Formen på bordet er også afgørende, da det har betydning for om du kan hvile dine arme på bordet eller ikke. Eksempelvis findes der mange borde som har en afrunding man sidder op af, mens andre borde bare er helt firkantede.

Om bordet kan tippes skal du også overveje. Det er efterhånden meget få bordet som kan tippes, men nogle er faktisk glade for at have muligheden.

Stolen

Ligesom med bordet, så har stolen rigtig stor betydning. Det er der ikke bare 1 grund til. Faktisk kan du få så mange forskellige funktioner i en gamingstol at det ikke er til at forstå. Derfor skal du sørge for at undersøge markedet grundigt før du vælger en stol.

Vigtige elementer ved en gamerstol

Højden er afgørende for stolen ligesom den er med bordet. Det er ikke nok at du kan justere højden op og ned, din maks. og min. højde skal også være passende til dig.

Støtten på forskellige steder er også vigtig for komforten. I en almindelig stol har du kun støtte bagfra, men hvis du vælger en ordentlig stol kan du nærmest indstille din støtte alle steder på kroppen.

Eksempelvis på lænden er det ofte en god idé med en stærk støtte som kan gøre hele forskellen.

Armlæn er også en undervurderet del af stolen. Det er meget få der kan holde til at bære vægten af armene i flere timer af gangen, men det skal du gøre hvis du ikke har armlæn på din stol. Bemærk at hvis du har armlæn kan du sandsynligvis ikke køre stolen under bordet, hvilket også skal overvejes.

Variation af vigtigst

En ting som alle lægeprofessionelle er enige om er at variation er vigtigt. Generelt er det aldrig godt for os at sidde eller stå i samme position for længe af gangen. Derfor skal du som minimum sikre at du har et setup hvor du nemt kan variere til position.

Skriv et svar