Aftensmad der gør dig glad

Der er ikke mange der er gode til det der med aftensmaden, det er nemlig i mange familier en stor pine. Nok ikke så meget det at få den lavet, men mere udfordringerne med at beslutte hvad kosten skal bestå af. Ideer til aftensmad hænger desværre ikke på træerne og derfor giver i denne her artikel en række input til netop aftensmaden.

Sund mad

Det er altid vigtigt at maden er sund, også selvom medlemmer af familien ikke er tykke. Der findes nemlig et begreb der hedder tyndfed, og konceptet i det, går ud på at man sagtens kan have masser af fedt om hjertet selvom man ikke har det om magen.

Den sunde mad bliver i særdeleshed vigtig når der børn i familien. Ikke fordi det skal være et slanke koncept, men der skal være en fordeling i maden der gør at det ikke er usundt.

Børn har brug for en masse energi i hverdagen, de stormer rundt og brænder energien af som vi andre skifter underbukser. Det betyder at de skal tankes op når de spiser, og det gør de bedste med en sund og varieret kost, som rammer alle elementerne i kostpyramiden.

De nemme løsning

Der findes rigtig mange nemme løsninger til aftensmaden, og det er ikke altid det er usundt at være nem. Hvis du kigger på nem-aftensmad.nu, så kan du finde en stor inspirationsliste over nemme løsninger til aftensmaden.

Der er faktisk mange muligheder på det moderne marked for nemme aftensmadsløsninger på ingen måder er usunde. Før i tiden, som faktisk ikke er for så forfærdelig mange år siden, der var nemme løsninger også dem der satte dig mest på sidebenene.

Fastfood

Fastfood er som udgangspunkt ikke sundt, men også her begynder der at vinde sunde løsninger frem. Pizza og burger er ikke løsninger man skal vælge, og dog kan der alligevel sagtens indgå pizza eller burger i en ugeplan.

Fastfood skal selvfølgelig ikke spises hverdag, og hvis man udgangspunkt i den tanke griber til pizza mandens folder i skuffen, så er det en acceptabel løsning. Man kan med fordel overveje om der er nogen af pizza’erne der indeholde flere sunde elementer end andre. Det hvidbrød i pizza bunden er en af de store syndere på en pizza og netop derfor skal man forsøge at undgå deep-pan, som er en pizza med ekstra tyk bund.

I stedet for fastfood, så kunne en måltidskasse være en mulighed, her får man en gang om ugen en kasse fyldt med mad. Det er ret forskelligt hvor meget mad der er i, ligesom det også der forskellige hvor mange dage kassens indhold dækker.

Skriv et svar