Der er mange muligheder for at finde et lån

Regnemaskine

Den bedste slags penge er altid de penge du selv har. Men verden ville ikke kunne dreje rundt ret hurtigt, hvis økonomien kun fungerede med de penge folk faktisk har i lommen. Fordi det er kun de hårde kontanter der kan kaldes for “ægte” penge. De der står på din bankkonto, din pensionsopsparing eller aktiebeholdning, er faktisk kun aftaler. Aftaler mellem fx din bank eller forsikringsselskab og dig.

De tal der står på din bankkonto, betyder at du har en aftale med banken om at banken skylder dig penge svarende til disse tal. Dit kreditkort er en aftale mellem kortudbyderen og din bank og dig. Den siger at du må trække op til et vist beløb som bliver trukket fra din konto af kortets udbyder. Nu er kreditkort allerede ved at være gammeldags.

Det er mere og de smarte telefoner, der overtager kreditkortenes funktion. Der kommer hele tiden nye apps og online betalingstjenester. Fælles for dem er, at de alle vil have fat i nogle af dine penge. Det er der heller intet galt med, det er en service som gavner dig og som du betaler for.

Penge ud af den blå luft

Det er faktisk sådan bankerne laver penge i dag. Når du tager et lån i banken, skriver banken et aftalt beløb ind på din konto. Og wupti, så er der skabt penge. Før i tiden var det kun Nationalbankerne der måtte lave penge. Hvor mange penge, det var bestemt af den såkaldte guld-standard.

Det var en global aftale der sagde at ingen stat måtte trykke flere penge end den kunne garantere i form af guld. Guld-standarden findes for længst ikke mere. Den har fungeret som sikkerhed mod inflation i mange årtier men også bremset verdensøkonomien.

Bankerne kan heller ikke i dag lave så mange penge som de har lyst til. De arbejder indenfor rammer som nationalbanken fastslår.

Hvis du vil låne penge

Det er nemt og hurtigt at låne penge i dag. Og hvorfor skulle man ikke gøre det? Det er sådan økonomien fungerer i dag. Umiddelbart kan man tro at det er bedst og billigst, at låne penge i banken. En kassekredit er en smart løsning og sandsynligvis også den billigste. Men når det ikke er en mulighed, så er banken ikke nødvendigvis den bedste option. Lån penge online hvis det skal gå hurtigt og være ”udenom” banken samt uden dyre gebyrer.

Når du vil tage en regulær kredit i banken, fx et lån til boligforbedring, en rejse eller noget andet, koster det dyre oprettelsesgebyrer. Disse tæller ikke med i de ÅOP (årlige omkostninger i procent) som alle långivere skal oplyse om.

Der kan et kviklån være en del billigere, selv om ÅOP er højere end med et banklån. Online finder du gode sammenligningssider med lister over udbydere og deres ÅOP, men også oplysninger om betingelser og hvad du evt. skal passe på når du låner penge.

Skriv et svar