Det skal du overveje før du køber en lænestol

Det ska du overveje, når du køber en lænestol

Det første du bør overveje når du skal finde den helt rigtige lænestol, er hvilken brug den skal have. Hvad stolen skal bruges til, har nemlig stor betydning for en række andre overvejelser. En stols primære funktion er selvfølgelig at sidde i den, men hvad man laver mens man sidder i den, kan variere meget, og bør have indflydelse på dine andre lænestolsovervejelser.

Overvej stolens brug

Det kan være at du har et ganske specifikt behov til din stol, som for eksempel en god læseplads, en god fjernsynsstol, eller noget helt tredje. I disse tilfælde dikterer brugen af stolen ganske klart mange ting ved den. De fleste har dog typisk flere ideer om hvad de vil bruge stolen til. I disse tilfælde er det værd at overveje om nogle af disse typer brug, har krav der går imod hinanden. I disse tilfælde må man så prioritere hvilken type brug der er vigtigst for stolen.

Det kan også være stolen primært skal have en æstetisk funktion. Mange stole er ligeså meget noget der er flot at se på, som de er et godt sted at sidde. De fleste ønsker selvfølgelig en stol der er til at sidde i, men det er altid værd at overveje hvor højt man vægter stil i forhold til komfort, og hvor højt man vægter en bestemt stil. For eksempel er det ofte mere behageligt med et højt ryglæn, men for nogle vil dette også være en mindre elegant løsning.

Tænk den ind i en sammenhæng

En stol står aldrig alene, og det er vigtigt at tænke den ind i den indretning du allerede har. Skal du ny-indrette din stue fra bunden, skal stolen tænkes sammen med resten, mens hvis du kun er på jagt efter en ny stol, skal den tænkes ind med det eksisterende. Særligt er det godt at tænk på sammenspillet med stol og sofa, hvis de står i samme rum. Spiller lænestolen og sofaen ikke sammen, ses det ofte ret tydeligt. Læs også om, hvordan du finder den rette sofatype til dit hjem.

Sammenspillet med de andre møbler gælder på mange områder, men særligt indretningsstil, farver og materialer. Mange har ofte fokus på stil og farver, men overser materialernes sammenspil. Du kan både køre materialer der matcher resten ekstra godt, men eventuelt også køre med materialer der bryder med indretningen. For eksempel kan du køre med en velourstol, som Lotus’ grønne velourstol. Den dybe, mørkegrønne velour giver både et farve- og materialemæssigt afbræk, men passer stadig ind i de fleste stuers indretning.

Tænk ud af boksen

Det sidste råd er, at du bør tænke ud af boksen. Konceptet om en lænestol kan hurtigt blive lidt for trangt, og folk glemmer at en lænestol er mange ting. Som vi så med velourstolen, kan der komme meget ud af at kigge på alternativer i både materialer og farver. Faktisk er en lænestol en glimrende måde at få farve ind i stuen på. Den er ikke lige så stor som for eksempel sofaen, men er alligevel af en størrelse, hvor lidt farve forandrer rummet.

En god stol til at gøre dette er Stressless’ London-stol. Stolen er en lækker og elegant loungestol, der blander komfort og stil til perfektion. Stolen fås desuden både som lav- og højrygget, og kan fås med matchende fodskammel til, så du helt selv kan styre hvor meget ekstra komfort du ønsker. Stolens helt store fordel ligger dog i dens mange farver og materialer. Stolen får både som stofstol og læderstol, og med en masse farver at vælge imellem. For eksempel er udgaven i Paloma læder med farven Cherry er en perfekt måde at få et rødt strejf ind i din stue på.

Skriv et svar