Er kviklån pengene værd – Find svaret her

Det kommer helt an på hvad du vil bruge dem til. På denne webside om kviklån kan du finde ud af hvad der værd at vide hvis du leger med tanken. Der er mange muligheder for at låne penge og vi bliver også hele tiden bombarderet med tilbud.

Hos cykelhandleren kan du købe den fedeste racercykel på et rentefrit lån. Det er ikke et kviklån når du skal stå der i en time eller mere for at udfylde papirer og vente på at dine oplysninger bliver tjekket.

Og så alligevel skal smutte hjem igen fordi du har glemt at tage de sidste tre måneders lønsedler med i butikken.

Er kviklån ikke dyre?

Det har det et ry for. Og nok heller ikke helt uden grund. Der findes både dårlige långivere og dårlige låntagere. Ved kviklån bliver der hverken spurgt hvad de skal bruges til eller hvilke sikkerheder man kan stille med. Kviklån er lån med højere risiko end regulære banklån

Derfor har kviklån typisk højere renter end forbrugslån i banken. Til gengæld er de kvikke. Og der bliver heller ikke spurgt mange spørgsmål. Hvor meget de rent faktisk er dyrere end banklån kan diskuteres. Det afhænger af nogle faktorer som, hvor mange penge du låner og over hvor lang tid. Om du kan afbetale det hele på en gang eller over mange måneder.

Den billigste lån er normalt en kassekredit. Der betaler du kun bankens renter for de penge, du har overtrukket din konto med, i den pågældende måned. Så længe du holder dig indenfor kreditrammen. Ellers bliver det dyrt, med strafrenter o.l.

Hvad er omkostningerne?

Hvordan finder man ud af hvad man under stregen ender med at betale tilbage? Det er ikke altid så ligetil. Der er mange faktorer.

ÅOP er den mest kendte måde at gøre omkostningerne synlige. Det er et lovkrav, at alle pengeinstitutter skal offentliggøre ÅOP, de årlige omkostninger i procent. De er typisk en hel del højere med kviklån. Men det kan godt være vildledende. Her kan du lære mere om kviklån, SMS-lån, lån uden renter og mere.

Når du vil have et lån i banken, om det er til en bil, en rejse eller noget helt andet, så er ÅOP typisk lavere end med et kviklån. Men der er oprettelses gebyrer, og de tæller slet ikke med i ÅOP.

Vil du fx købe en billig brugt bil, kan du kun få et billån hvis du også tegner en kasko forsikring. Selv om bilen slet ikke er den dyre forsikring værd, du skal måske kun bruge den i et halvt år. Alene det oprettelsesgebyr som loven kræver af banken vil koste omkr. 7000 kroner.

I så fald kan det være billigere med et kviklån, selvom det umiddelbart ser dyrere ud.

Skriv et svar