Forhandler tvunget til videovervågning af indendørs biopejse

indendørs biopejs under tv

Flere og flere folk har åbenbart lagt mærke til de stigende priser på brænde og i blandt disse også visse typer som ikke har den normale respekt for andre folks ejendele. Derfor har vi i løbet af det seneste år set en kraftig stigning i tyveri og indbrud hos forhandlere af indendørs biopejse og briketter.

Faktisk så slemt at flere og flere har været tvunget til at sætte videoovervågning op for på den måde at afskrække tyvene til at holde sig væk fra jeres indendørs biopejs.

Find det på mtas.dk

Vi har talt med Jarl fra JK network.dk som over de sidste par måneder har været rundt og installere videoovervågning hos flere forhandler af træ, og han nævner at de desværre hurtigt kan blive en relativ dyr fornøjelse for disse forretninger da det ofte er tale om meget store pladser hvor der sjællendt er nok med 2-3 kamera samt der også skal trækkes flere hundrede meter ledninger for at få dækket hele området med video overvågning af biopejse til indendørs.

Men har det så også hjulpet, spørger vi ham? Ja, det har været en tydelig forskelig, en forhandler fik stjålet et par paller brænde 1-3 gange om måneden, efter han fik sat kameraovervågning op har der ikke været et eneste tyveri siden.

Indendørs biopejs

Men hvorfor denne pludselig interesse for at stjæle brænde i store mængder og kan det ikke være svært at afsætte herhjemme indendøre med din bioejs?

Alt tyder på at en meget stor del af det brænde som bliver stjålet hos de danske brændeforhandlere, faktisk ender i tyskland eller polen hvor de så bliver solgt af forskellige “rigtige” forhandlere der. Faktisk har der været eksempler på forretninger i Polen som har hyret 3-4 mænd til at hente “billigt brænde” i Danmark som han så kan sælge videre gennem sin butik. Da dette område ikke er noget som der er super meget kontrol med kan de realtiv nemt slippe afsted med det.

Biopejse indendørs

De flere forhandlere herhjemme har sit lufttørret brænde stående ude, ofte blot med et simpelt hegn omkring og ingen form for videoovervågning. Det gør det meget nem for tyvene at lige klippe et hul i hegne eller fjerne en hængelås og så slippe afsted med et par paller. I nogle tilfælde har vi set de har fyldt en mindre lastbil med paller og efterfølgende kørt dem til udlandet med henblik på vidersalg.

Dette har efterhånden tvunget de forskellige forhandlere til at installere alarmer, videoovervågning eller på andre måder sikre sine produkter mere end hvad de ellers har måtte. Indtil nu har det være alt for nemt for tyvene at slippe uset afsted med produkterne men efterhånden som der kommer mere fokus på det, er det bliver sværere og sværere og vi forventer at i løbet af næste år, se denne trælse kurve knække og vende igen.

Dette betyder dog ikke at du som privat person skal til at installere videovoervågning i din egen have for at forhindre at der kommer nogle og stjæler den ene palle bøgebrænde du måske har stående ved siden af garagen, da det p.t. kun er de større forhandlere som de ser ud til at gå efter.

Skriv et svar