Gentofte

Min onkel og tante boede i mange år oppe i Charlottenlund. Det er et meget dejligt sted. Men det er altså også fyldt af snobber. De går alle sammen rundt i store minkpelse og med tunge guldarmbånd. Men de vil ikke betale for et godt stykke kød. Derfor er der, er et supermarked deroppe, som har meget stor succes. De sælger spegepølse til få kroner.

Det er sandt

Det lyder måske helt forkert, men det er sandt. Jeg har selv set og oplevet det på nært hold. Min tante gik også med pels og guldarmbånd. Og hun købte ind i det pågældende supermarked. Men hun var dog opdraget til at være god imod sine ansatte. Den stuepige, hun havde, fik altid ekstra lommepenge. Og var der en aften uden repræsentation, ja så fik kokkepigen fri. Uden at der blev skåret i lønnen.

Min ven er vinduespudser

Sådan er det vist ikke mere. I hvert fald har jeg hørt fra en ven, som arbejder som vinduespudser i Gentofte, at det kan være ret svært at få drevet de beløb, man har faktureret. for ind. Det er ikke sjovt, siger han.

Han beskriver, at han kan tale i telefon med en dame i en halv time om det. Han er nødt til at forklare dit og dat, og han er også nødt til at acceptere, at hun ikke kan love ham noget. Hendes mand er på forretningsrejse, og hun har ikke adgang til bankkontoen. Sludder og vrøvl. Det handler bare om, at tiden skal trækkes ud.

Gentofte er mere eller mindre det samme

Men han er godt træt af det og taler om, at det ikke kan betale sig at være professionel og serviceminded længere. Det, han gerne vil, er at nedlægge sin virksomhed og gå på tidlig pension. Men noget holder ham tilbage. Han har lige fået omstruktureret sit website. Hvis du går ind og leder efter ”Vinduespudser Gentofte”, så er det ham, du finder først. Han får mange henvendelser. Også fra nye kunder. Og det er det, som gør, at han ikke kan beslutte sig for at lukke sin virksomhed.

Nogle af de nye kunder, han har fået, er nemlig helt ok. De overholder aftalerne. Betaler til tiden og bliver så glade, når de kan se ud af vinduerne igen. Der kan nemlig godt gå rigtig lang tid, imellem at vinduerne i de kæmpestore villaer bliver vasket rene. Det er jo ikke noget, man bare lige gør på en eftermiddag, når man har mange sprosser og småbitte glasruder. Som han siger: Det er noget pillearbejde, som man bare skal lære at nyde. Ellers bliver det ikke gjort. Og det kan føre til skader i vinduernes rammer.

Ja, han er et ansvarligt menneske, der ved, at nogle mennesker sætter pris på den ydelse, han giver. Han ved dog også, at hans kræfter er ved at slippe op, og at der ikke vil gå mange år før end han, er nødt til at gå på pension. Om han vil eller ej. Det er faktisk et hårdt job. Han pudser kun vinduer udvendigt. Derfor er han efterspurgt.

Skriv et svar