Gør bilen klar til salg – fem tips

Bilhandel med håndtryk

Ønsker du at sælge din bil for at få fat på den lækre drømmebil? Har du fået lyst til at skifte den brugte bil ud med en splinterny, er der en række ting, du skal have noteret, før bilskiftet kan lade sig gøre.

For både at lokke den nye ejer hen imod lige din bil og for at få den bedste pris for bilen, skal du huske på at gøre bilen parat til salg. Dette betyder blandt andet, at rengøringshandskerne skal på, og at bilens praktiske udstyr eventuelt skal tjekkes.

Ved at krydse tjeklisten af angående forberedelserne til bilsalget, er du et skridt nærmere mod drømmebilen.

Læs med herunder og få et overblik over, hvilke ting du skal have styr på inden bilsalget kan gå i gang.

Oprydning

Er det længe siden, at bilen sidst er blevet tømt for diverse papirrester, plastikflasker og andre ting, skal du bestemt have kigget på rodet, inden billederne af bilen kan tages.

Oprydningen kan virke uoverskuelig, hvis du er forælder til en børneflok, men på den anden side vil en manglende oprydning være en irriterende forhindring for et vellykket bilsalg.

Rengøring

Når den store oprydningstur er færdig, er det på tide at finde rengøringsgrejet frem, så bilen kan skinne fristende for den nye køber.

Start med den udvendige rengøring. Her gælder det om at rense fælge, vaske bilen, tørre vinduesviskere af for herefter at afslutte den udvendige rengøring med en god omgang polering.

Den indvendige rengøring omfatter desuden en grundig støvsugning, tørring af overflader med en våd klud og en rengøring af bilens ruder. Vinylmakeup kan ligeledes bruges på alle plastikdele for at sikre en spejlblank overflade samt duften af en ny og lækker bil.

Gode billeder

Når bilen skinner og glimter takket være din fantastiske rengøringsindsats, skal kameraet frem, så de potentielle købere stiller sig i kø.

Gode billeder er alfa og omega, når køberens opmærksomhed skal vækkes, så derfor er den førnævnte rengøring uundværlig.

Tag gerne så mange billeder som muligt, så den kommende ejer har et fornuftigt og uddybende indtryk af bilens udseende.

Sørg endvidere for at tage billederne på en neutral baggrund, idet forstyrrende baggrundselementer vil ødelægge fokusset på bilen.

Praktisk udstyr

Har du for alvor lyst til at imponere bilens kommende køber, kan et par praktiske ting såsom en magnetisk mobilholder og solfilm til bil være prikken over i’et vedrørende bilens gode udstyr.

Mobilholderen er uundværlig, når telefonen bruges som GPS i bilen og solfilmen, som bilplejekæden DITEC blandt andet kan sørge for, er fremragende at have, når temperaturen og lysindfaldet skal minimeres.

Få professionel hjælp

Har du ikke tid til selv at få solgt bilen, kan du ligeledes altid få hjælp af kompetente folk til formålet.

Firmaet bilplus sørger eksempelvis for et godt salg af bil, idet virksomhedens erfaring angående køb, salg og eksport af biler strækker sig over 10 år.

Skriv et svar