Høj eller stor?

Hvis du er meget høj, så er der sikkert mange, der har spurgt dig, om du spiller basketball. Basketballspillere er som regel meget høje. Du har så svaret, at du ikke er basketballspiller. Du er bare høj. Dine forældre var også meget høje. I er så faldet i snak om, hvad det betyder at være høj. ”Hvordan er vejret deroppe?” Det er sikkert også et spørgsmål, du har fået mange gange. Du smiler overbærende. Tænker: ”Ja, bedre end nede hos dig.” Der er mange måder, almindeligt byggede mennesker, kan udtrykke, at de er imponerede eller gør grin med dig. De ved slet ikke, at du har to store problemer, som du kæmper med:

Ryg og tøj

Det første er, at du ofte får ondt i ryggen. Sådan er livet for meget høje mennesker. Det er et problem, du har lært at leve med. Du ved, hvordan du kommer af med rygsmerterne, når det sker for dig.

Det andet problem er dog det værste: Du har svært ved at finde tøj, der kan passe dig, fordi tøj, som de fleste tøjbutikker sælger simpelthen, ikke er syet til høje mennesker. Du bliver derfor ofte misforstået, hvis du fortæller, at du har brug for at købe tøj i forretninger, der specialiserer sig i at sælge tøj til store mænd på storedrenge.dk. Du er jo ikke stor i det, sådan som vi oftest tænker på det, når vi hører sætningen ”Tøj til store mænd”! Næ, det er du ikke. Men alligevel, du er stor. Det tøj, du skal bruge, skal være i de store størrelser. Ellers kan du ikke være i det.

Din krop er bare bygget i en større model end almindelige menneskers. Det kan være et stort problem at finde smart tøj – og smarte sko for den sags skyld. Men når du finder en butik, hvor de sælger tøj til store mænd, og som har et godt udvalg, så bliver du sikkert en trofast kunde dér. De ved nemlig, at du har brug for ekstra lange bukser og ekstra lange t-shirts og skjorter. De ved, hvad du døjer med. Nogle af butiksejerne er nemlig selv meget høje og har igennem mange år forsøgt at bruge tøj til almindeligt byggede mennesker, men de har indset, at det bare ikke dur. Dels er bukserne for korte. Dels er skjorterne også for korte, så de ikke bliver i bukserne. Og det er irriterende, når skjorten ligesom kryber op ad ryggen. Ikke rart i en situation, hvor man gerne vil være velklædt.

Nemmere online

Heldigvis er der i de seneste år kommet mange flere butikker online, som kun sælger tøj til store mænd. De har specialiseret sig i dette segment. Og det er faktisk muligt at finde smart og moderigtigt tøj til store mænd, som også er farverigt. Så er du også et højt menneske, så skal du altså ikke fortvivle. Det er blevet meget nemmere at finde tøj i din størrelse nu. Du skal bare gå på nettet og søge efter ”Tøj til store mænd”. Du vil finde mange steder, hvor udvalget er meget stort.

Også kvinder døjer

”Du synes, at du trænger til noget forfriskning. Det kan være, at du allerede har bestemt dig. Du skal have fornyet garderoben. Nyt tøj. Det er lige det, du skal have. Du har også fortjent det.” Dette er en følelse, som vi kvinder ofte får. Især når det bliver forår, og alt begynder at springe ud. Og det er fuldkommen berettiget. Vi har været igennem en mørk vinter. Vi har frosset. Vi har måske også haft det dårligt mentalt, fordi vi har manglet lys. Og nu hvor lyset er ved at vende tilbage, så ser vi positivt på livet. Livet skal leves. Og det betyder socialt samvær med veninder og venner. Det betyder også, at vi gerne vil se godt ud. Vi vil gerne være velklædte.

Moderigtigt tak

Derfor er vi mange, som i de første uger i foråret faktisk går på jagt efter moderigtigt forårstøj. Vi kigger på kjoler, bluser, bukser og jakker til kvinder. Vi køber ikke altid noget tøj. Men vi kan godt lide at bladre igennem et tøjstativ, som forretningens leder har sat ud på slentregade. Da her stadig er en lille smule køligt, ser vi på rigtigt mange forskellige jakker til kvinder. Nogle af dem er tykke vinterjakker, som muligvis er nedsat. De skal væk. Lageret skal fyldes med nye varer. Og ja, det er da fristende at købe en vinterjakke til halv pris. Men, vil vi ikke hellere vente til efteråret med at se på vinterjakker? Vi vil jo gerne gå i tøj, der er på mode. Og vi ved aldrig, hvilke farvenuancer der kommer på mode. Kunne vi så ikke købe en nedsat jakke, som er sort eller grå? Det er jo farver, som aldrig går af mode. Jo, det kunne vi godt. Men det er jo ikke det, vi vil vel? Det, vi vil er fornyelse. Vi vil gå i moderne tøj. Vi vil ikke købe en model, som var på mode her i vinters. Vi vil vise, at vi er orienterede, om hvad moden siger. Derfor kigger vi længere på de jakker til kvinder, som ikke er nedsat.

I tøjbutikkerne

Det er nemlig ofte sådan, at når vi har bladret igennem klæderne, der hænger på tøjstativet, så går vi ind i butikken for at se de seneste varer, forretningen lige har fået hjem. Vi tager os den tid, vi har brug for til at se på de forskellige nye klæder. Og ganske ofte, så hænder det, at vi netop finder lige den jakke, som vi ikke vidste, vi havde brug for. Vi køber den. Vi er glade for den. Vi begynder at bruge den. Og ja, vi tænker da også over, at der faktisk var en anden og lige så flot jakke i butikken. Vi overvejer at købe den også. En kvinde har nemlig ikke nok i kun én jakke til kvinder. Det er rart at kunne skifte forårsjakken ud en gang imellem. Derfor er det slet ikke usædvanligt, når du kommer til at åbne en kvindes garderobeskab, at hun har to til tre jakker til kvinder hængende. Og de er moderigtige.

Skriv et svar