Hvilket stilladsfirma?

Der er ejerkonference i bygningen, hvor jeg bor. Det sker sådan ca. hver 6. måned, at de bliver indkaldt til møde. Ejerne altså. De plejer at mødes i opgangen, og så diskuterer de alt, hvad der har med bygningen at gøre. Skal noget repareres. Er der problemer med en lejer? Er der behov for ekstra kapital til fremtidige reparationer.

Lange møder

Mødet plejer at tage flere timer, og jeg kan altid høre, at hende der ejer en af lejlighederne oppe på 5. sal er uenig med alle de andre. Jeg kan også høre, at der er en anden ejer, som beklager sig, over at han aldrig får huslejen til tiden.

Men her sidst på eftermiddagen, hvor mødet allerede har været i gang i 2 timer, kan jeg høre, at der er mange timers møde foran dem. De skændes. De beskylder hende, der ejer to lejligheder på 4. sal for at bryde husreglementet. Hun lejer sine lejligheder ud via Airbnb, og det volder problemer. Husreglementet foreskriver, at man ikke må leje sin ejendom ud i korte intervaller.

Klager skal jo behandles

Mange har klaget over, at der altid er larm og spektakel fra de to lejligheder. Gæster, som lejer, lejlighederne er på ferie, og de vil også gerne feste og have det sjovt. Det er forståeligt nok. Men det er irriterende for os, som bor her som almindelige familier. VI har børn, der skal sove, og med fest og larm kan det blive et problem.

Efter en halv times tids diskussion kan jeg høre, at gemytterne er faldet lidt til ro. De har vist fundet en løsning. Hun må leje sine lejligheder ud via Airbnb i skolernes ferier. Resten af året må hun lade lejlighederne stå tomme, eller også må hun leje dem ud til almindelige boligsøgende mennesker.

Valg af firma til stilladser

Jeg tænker, at ejerkonferencen er ved at være forbi. Men nej. Nu er der råben og diskussioner igen. Jeg kan på afstand høre, at denne gang handler det om, at vi skal have lavet noget udvendig isolering oppe på taget. Diskussionen kører vist ikke på, om det skal være den ene eller den anden håndværker, der får jobbet. Nej, den kører på, hvilket stillads firma der skal have opgaven med at sætte stilladset op. En ejer vil have sin fætter til at gøre det. ”Han kan give os en ekstra god pris”.

En anden siger, at det vil han ikke være med til, men at han er ved at lave en liste over firmaer, der tilbyder stilladsudlejning. Han vil ikke være med til at finansiere sin nabos familie. Han tror ikke på, at de laver kvalitetsarbejde. Og han er bange for ulykker, der kan ske. Det er jo ikke ligesådan bare at stå på et stillads og, så gøre sit arbejde. Han vil hellere have, at ejerne henvender sig til et firma, som ikke også er involveret i ejendommen via familierelationer.
Jeg kan ikke lade være med at lytte til ’konferencen’. Jeg kan heller ikke lade være med at tænke over, at jeg er glad for, at jeg ikke er ejer. Det er et stort ansvar.

Skriv et svar