Kombinationen af online og offline marketing

Møde om marketing

Er man indehaver af en virksomhed, kender man uden tvivl til det med, at man skal arbejde hårdt for at skabe opmærksomhed omkring sin virksomhed, så man kan få kunder og dermed en omsætning.

Dette kan gøres på flere forskellige måder. Selvom det kan være fristende at holde sig til online marketing, fordi det er lidt nemmere, og fordi alting alligevel foregår på internettet, bør man kombinere både online og offline marketing for at få et absolut bedste resultat.

Hvorfor er det vigtigt?

Baggrundene for online og offline marketing er i bund og grund meget ens. Der er fordele og ulemper ved begge dele, så ved at bruge begge metoder godt kan du forhåbentlig nå ud til endnu flere potentielle kunder, end hvis du udelukkende holder dig til én af delene.

Markedsføring er i sig selv vigtigt, fordi det selvfølgelig er altafgørende for din virksomheds overlevelse, at den får opmærksomhed fra kunder og andre relevante personer. Denne opmærksomhed får du ved at promovere din virksomhed og dine produkter og/eller andre former for service og tjenester.

For at få de bedste resultater, bør du som sagt udnytte en kombination af både online og offline markedsføring. Det skyldes, at promoveringen af din virksomhed vil bære mest frugt, hvis den sker på de steder, hvor flest mennesker befinder sig. Før i tiden var offline markedsføring i form af skilte, bannere og lignende mest effektive, men nu bruger de fleste efterhånden mere tid på internettet end udenfor, hvorfor man også bør bruge diverse platforme online til at markedsføre.

Kombinationen af online og offline marketing er med andre ord vigtig, fordi den løfter din virksomhed på flere måder, og får din markedsføring til at nå ud til flere mennesker. Læs her hvilke andre midler, du kan tage i brug, for at løfte din virksomhed endnu mere.

Den passende kombination

Selvom det er ved at være tæt på at kunne lade sig gøre, er det svært udelukkende at holde sig til online marketing. Samtidig er det heller ikke helt optimalt udelukkende at bruge offline markedsføring, fordi nettet fylder så meget i de flestes hverdag.

For at gøre sin markedsføring mest effektiv, skal man altså finde den perfekte balance og kombinere de to på den helt rigtige måde. Om man skal have mest af det ene, eller om man vælger at fokusere lige meget på begge dele, er helt op til en selv, og det kommer meget an på hvilken virksomhed, der skal promoveres, samt hvem målgruppen er. En yngre målgruppe er måske mere tilbøjelig til at lægge mærke til online reklamer end en ældre målgruppe.

Online marketing

Online markedsføring fylder rigtig meget i dag. Det er tydeligt for alle, der bruger bare få minutter på internettet om dagen. Der findes reklamer overalt på nettet, og selvom de til tider kan være i vejen for brugerne, er det yderst effektivt for folk, som prøver at sælge et produkt. Ved at være tydelig på nettet når man nemlig ud til mange forskellige mennesker og mange forskellige steder på ingen tid.

Markedsføring online kan eksempelvis gøres ved hjælp af annoncer, reklamer og SEO og et af de mest effektive midler at tage i brug er blandt andet sociale medier.

Offline marketing

Det er de mere traditionelle metoder, man skal tage i brug, når man skal skabe en god forretning ved hjælp af offline marketing. Merchandise er guld værd, hvis du gør dit firmas navn og logo synligt på diverse kuglepenne, skriveblogge, balloner, vareprøver og hvad du ellers kan finde på. Køb her visitkort, kuglepenne og mange andre kontorartikler, som du kan personliggøre og bruge som merchandise.

Derudover er det også yderst effektivt, at du selv er synlig. Deltag for eksempel i relevante messer og events, hvor du kan møde og snakke med en masse mennesker. Det er især til disse events, at det er oplagt at medbringe og uddele masser af merchandise og visitkort. Folk elsker gratis ting, og hvis de er brugbare eller af god kvalitet, vil de sikkert ryge i lommen.

Skriv et svar