Musik på Fyn

Jeg vil ikke sige, at det er et ideelt skoleår for min datter. Hun går på en musikefterskole på Fyn, men har været hjemsendt i mange uger. Det var ellers hendes ønske: At komme væk her hjemmefra og lære mere om musik og teater. Hun er ikke så stærk til det her med bøger og med at arbejde foran en laptop. Hun har for travlt og for meget energi. Hun er meget glad for at være fysisk aktiv og samtidigt her hun absolut en teamplayer.

Savner kammeraterne

Så savnet af klassekammeraterne på efterskolen er stort. Ikke kun fordi hun savner dem. Også fordi hun savner undervisningen, de fik i musik, hvor de skal spille i bands eller små grupper. Eller undervisningen, der sigter på at få sat et teaterstykke op. Det kræver jo teamspirit at få sådan en forestilling op at køre. De har godt nok eksperimenteret meget med at lave en digital forestilling. Men det er jo ikke det samme. Og hvad med sådan noget som scenografien, kostumerne og den slags? Det skal jo prøves af – fysisk – hvis jeg må sige det på den måde. Jeg håber virkeligt, at der snart kommer en ende på det her corona-skidt. For lidt over en uge siden fik vi bare den dårlige nyhed: Efterskolerne forbliver lukket ind til og med den 7. februar. Det betyder, at de tidligst kan åbne igen d. 8. februar. Vi håber virkeligt, at det vil kunne åbne igen. Det vil statistikkerne og eksperterne sikkert fortælle os, når den tid kommer.

2 uger føles længe

Det lyder måske, som om at godt 2 uger ikke er så lang tid. Men det er det. Især for min datter. Det er nemlig mere end 2 ugers daglige prøver på teaterforestillingen, der er gået tabt. Det er mere end 2 ugers socialt samvær med klassekammeraterne, som hun savner, der er gået tabt. Det er mere end 2 uger med daglige småskænderier mellem hende og os andre her i familien, der bliver fremprovokeret, fordi hun er bekymret for, hvad der skal ske. Så, ja, du forstår det sikkert. Det er ikke et ideelt skoleår for hende.Og hun elsker jo den efterskole!

Udfolde alle talenter

Vi havde ellers forestillet os, at hun ville få mulighed for at udforske alle sine talenter inden for musik og teater. Vi havde brugt lang tid på at finde lige præcist denne efterskole på Fyn. Vi ved endnu ikke, om skoleåret kan blive forlænget. Vi ved faktisk heller ikke, om vi kan få dele af pengene, vi har betalt tilbage.

Det med pengene er ikke et pressende problem. Men det er irriterende at tænke på, at vi muligvis skal til at lave nye ansøgninger, samle papirer og vente på svar.

Og så er det altså også irriterende, at vi ikke kan planlægge vores sommerferie. Bliver skoleåret forlænget, ja så kan vi jo ikke tage af sted, sådan som vi lovede hinanden, at vi ville gøre det sidste sommer.

Faktisk så er vi alle sammen i venteposition. Vi føler os magtesløse, og det vækker på et eller andet tidspunkt vrede. Lad os håbe, at vi snart kommer igennem denne besynderlige tid.

Skriv et svar