Planlægning af stort arrangement: her er 4 ting, der gør arbejdet lettere

Fest

Der er mange vidt forskellige ting, der falder ind under kategorien ”stort arrangement” – rund fødselsdag, bryllup, konfirmation, jubilæum, firmafest og meget mere. De har dog alle én ting til fælles, og det er planlægning.

Det kræver meget at stable et arrangement i den kaliber på benene, og der er mange mennesker, der skal tilfredsstilles.

Selvom arbejdet nok vil være stort og en smule kompliceret lige meget hvad, så er der nogle ting, man kan gøre for at hjælpe sig selv på vej og gøre det lidt mere overskueligt. Herunder finder du 4 eksempler på sådanne ting.

Gå i gang i god tid

Der er som sagt rigtig meget, der skal planlægges helt fra bunden af, og det er uden tvivl et meget tidskrævende projekt at gå i gang med. Derfor vil det være en stor hjælp for dig selv at gå i gang med planlægningsfasen i så god tid som muligt.

Det er rart at vide, at man ikke behøver at stresse sig gennem arbejdet, og man vil på den måde også undgå, at man glemmer noget på vejen eller kun gør tingene halvt, fordi man simpelthen ikke har tid til at gå all-in.

På den anden side vil det også være meget lettere at planlægge, når man går i gang i god tid. Det handler nemlig om at være tidligt ude, hvis man skal leje lokale eller hyre underholdning. Samtidig har man også ekstra tid til rådighed, hvis dette skulle vise sig at være helt umuligt, og hele planen går ikke i vasken, fordi man pludselig bliver nødt til at lave om i den.

Lej dig frem til en fest

Noget af det, der kan være mest stressende, er at finde ud af, hvordan i alverden man skal skaffe borde, stole, service og så videre til rigtig mange mennesker. Her er det oplagt at leje sig frem til det, og i disse moderne tider tager dette ingen tid.

Alt man skal gøre er at gå på nettet og søge efter udlejningssteder. Så vil man få et hav af muligheder for teltudlejning, tilgængelige festlokaler og meget mere. Det smarte ved for eksempel teltudlejning er, at man ofte samme sted, som man lejer det festtelt, man skal bruge, også kan leje borde og stole og alt det andet, man kunne have brug for.

Det gør arbejdet virkelig let for dig, der så blot skal udvælge, hvad du vil leje og så swipe dankortet. Det hele bliver ovenikøbet ofte leveret direkte til det sted, hvor festen skal holdes, og man kan også vælge at betale sig fra at få det hele sat op, så det står klar til brug på ingen tid, og uden man skal røre en finger.

Bestil mad udefra

Skal der serveres mad til arrangementet, bliver man nok nødt til at bestille det udefra. Lige meget om der skal serveres flerretters menu eller mindre snacks eller begge dele, skal der laves mad i meget store mængder, hvis der skal være nok til alle.

Det kan hurtigt blive ret besværligt at sørge for alt dette selv, og derfor er det oplagt at få det udefra. Lige gyldigt hvilken type mad, du har behov for at bestille, vil du kunne finde et cateringfirma, der klarer arbejdet for dig.

Her er alt du skal gøre at udvælge en menu, der passer til behovene og så bliver det leveret til festen på dagen.

Hyr serveringspersonale

Én ting er at planlægge det hele i god tid og at gøre det på en måde, der gør det hele lidt lettere for en selv, men det kan alt sammen være lige meget, hvis man så, når arrangementet endelig løber at stablen, stresser rundt, fordi der er så meget, man skal se til.

Det kan varmt anbefales at hyre serveringspersonale, som klarer alt det stressende arbejde for én, så man selv kan være til stede og sammen med gæsterne under arrangementet. Nogle steder kan man hyre serveringspersonalet samme sted, som man bestiller maden, og ellers kender man sikkert nogen, der kender nogen, der kunne tænke sig at tjene lidt ekstra penge.

Det er en kæmpestor hjælp at have hyret serveringspersonale, der står klar til at skænke vin op, servere maden og tage af bordet, så man selv kan læne sig tilbage og nyde festen.

Skriv et svar