Red klimaet – køb økologiske tekstiler

Det er mere klimavenligt at købe økologisk bomuld fremfor den traditionelle bomuld, da der bruges væsentlig mindre h2o i bomuldsmarkerne og hos leverandøren der producerer bomulden. Der sprøjtes også overvældende færre skadelig kemi på markerne og hældes færre kemikalier i tekstilerne ved produktionen hos producenten. Det bliver altså både sundt for din babys hud, mens det også er sundere for moder jord.

Vil du foretage et bærekraftigt valg når du foretager et køb af tøj, skal du træffe et valg om at købe økologiske tekstiler – og det skal også gerne være GOTS certificeret, der er en garant for at det er fremstillingskæden fra start til slut som er domineret rigelige strenge krav. Det kunne for eksempel være fra mærket Liewood, der producerer rigtig meget i 100% økologisk bomuld. Vælger du økologisk bomuld til dit sengetøj, går du næppe ned på den gode kvalitet – og det behøver hellere ikke være dyrere, når leverandøren lægger ordre i store mængder nok, selvfølgelig kan have ens priser som almindelig bomuldssengetøj.

Tekstilindustrien har været misbruger

Der har de forgangne par årtier været et misbrug af vores allesammens klima igennem modeindustrien, som har produceret alt for meget tekstil, der lynhurtigt er blevet kastet ud igen. Det har været trangen for os folk, at vi måtte udskifte vores herregarderobe mere regelmæssigt end alle skifter underbukser. Det symboliserer at der nu bliver kylet alt for meget af sengetøj ud, som kunne have været benyttet af andre – noget ender til Kirkens Korshær, men en overflod direkte i havene. Konventionel bomuld er en stor last for vores miljø, da der forbruges uanede liter vand i udarbejdelsen.

Bambus kan redde dagen

Der er vokset sig en bølge af nye materialer indenfor de seneste år, hvor materialet der har slået mest igennem er bambus. Det fantastiske ved materialet er, at bambus vokser utrolig hurtigt. Det gør at du har meget af bambusplanter til rådighed. Bambusplanten forbedrer endda jorden som planten vokser i. Det giver ernæringsgod jord til at være fremragende som jord der kan dyrkes på. Planten er selvbeplantende og kan gøre det, uden hjælp af vækstmidler og kemikalier.

Bambusviskose formår at være en forurener, når det skal nedbrydes af bambusviskose. Det betyder rigeligt med vand og kemiske stoffer. Der er heldigvis nogle, som har opklaret den udfordring. Fx er alt JBS bambus de producerer fremstillet i et “kredsløb der er lukket”. Der bliver 95% af vandet recirkuleret og alle de kemiske midler kørt i tanke – så ingenting lander i naturen. Hvis du for eksempel køber de bambus underbukser du finder fra JBS, er de bare mere miljøvenlige end det konventionelle bambus der er fremstillet hos andre.

Skriv et svar