Sådan gør du hjemmet klar til vinter

Sne på huse

Hvis vinteren er lige rundt om hjørnet, er det tid til at forberede dit hjem på det kolde vejr.

Vi har her samlet nogle tips, som vil hjælpe med at nedsætte dine regninger og beskytte din investering – de fleste kan du udføre selv.

Indstil dit varmesystem

For relativt billige penge kan du hyre en professionel tekniker, som vil undersøge dit varmesystem og sikre sig, at det er rent og i god stand, så det kan opnå den højeste effektivitet.

Dette tip kan spare dig betydelige mængder penge i slutningen af vinteren, da du har sikret dig, at dit varmesystem ikke spilder unødvendig energi og koster dig unødvendige penge.

Undgå isdæmninger

Hvis dit hjem er præget af mange istapper – eller værre endnu, isdæmninger – som kan forårsage smeltevand til skade for dit hjem eller taget, så bør du helt sikkert gøre noget ved det i år.

Istapper kan være yderst skadelige for huset og kan være dyre at reparere, så hyr en professionel til at komme og kigge på sagerne og muligvis sætte nogle barrierer op, så det ikke kommer til at ske denne kommende vinter.

Rengør tagrenderne

tagrende der trænger til rensningDette er et meget vigtigt råd, hvis du ikke vil have vandlækager i dit hjem. Vent indtil at bladene er ophobet i tagrenden og hent så en stige og rens hele tagrenden for gamle blade.

Utrolig mange hjem oplever lækager i hjemmet grundet overfyldte tagrender, og da det er et meget nemt problem at undgå, er det helt sikkert et råd, som du bør tage til eftertanke.

Hyr en skorstensfejer

Hvis du ikke har fået din skorsten rengjort i et stykke tid, er det meget sandsynligt, at det er ved at være på tide. Hvor ofte bør man få sin skorsten fejet, spørger du nok.

Eksperter siger, at hvis du har mellem 40 og 50 bål om året, eller omtrent tre gange om ugen, så bør du få skorstenen fejet årligt. Mange eksperter anbefaler bare generelt, at man får skorstenen fejet en gang årligt. Selvom du muligvis ikke kan gennemskue nogle skader i den, så er sandsynligheden for, at der er skjulte vandskader i murstenen, ret stor.

Uanset hvad så kan du lige så godt være på den sikre side og sørge for, at skorstenen er ren og klar til vintertiden.

Overvej alternativer til brændeovnen

Brændeovnen er en favorit i vintertiden. Der er ikke noget hyggeligere end at samle hele familien og hygge med tæpper og slik foran brændeovnen.

Lyden af flammernes knitren, lyset fra bålet og varmen, som den spreder til hele rummet, er i sandhed hyggeligt i vintertiderne. Dog skal det noteres, at brændeovne faktisk kan være meget miljøskadelige og måske endda også dyrere end mange alternativer.

Her kan du med fordel overveje en gulv biopejs, som er både designmæssig flot, mere miljøvenlig og med samme funktion som en traditionel brændeovn.

Røgalarmer

Omtrent 60% af alle brandulykker foregår i hjem uden røgalarmer. I vintertiden kan der især være en trussel på denne front, hvis du ofte laver bål eller laver meget mad indendørs.

Skift batterierne i alle dine røgalarmer mindst én gang årligt. Herudover bør du tjekke produktionsdatoen og udskifte enhver enhed, som er ældre end 10 år.

Du kan læse mere om hvor du bør hænge dine røgalarmer her.

Flyt et bord tættere på pejsen

Et hygge-relateret råd: Ryk eventuelt et spisebord tættere på din pejs, så du og gæsterne kan tilbringe en hyggelig vinteraften foran pejsen.

Det behøver ikke nødvendigvis at være spiseborde – du kan også med fordel sætte et bord med brætspil eller lignende frem, så du kan hygge med familien eller vennerne med sjove spil foran den hyggelige pejs.

Sæt tæpper frem i stuerne

Der er ikke noget hyggeligere i vintertiden end at sidde på sofaen pakket godt og grundigt ind i et varmt og blødt tæppe. Derfor kan det være en god og hyggelig idé at stille tæpper frem i de rum i huset, hvor du kan lide at slappe af.

Det kan være i stuen foran tv’et, på sofaen eller eventuelt i dit soveværelse eller endda i spisestuen. Hvis du ikke har så mange tæpper derhjemme, så brug en dag på at shoppe efter varme, bløde og vintervenlige tæpper.

Skriv et svar