Sådan laver du et godt CV

Ønsker du at skifte job? Nogle gange kan man godt blive træt af sin arbejdsplads, og dermed har brug for nye udfordringer. Derfor kan et jobskift være den helt rigtige løsning for dig. Du kommer til at lære nogle nye kollegaer at kende, får nye kompetencer, får andre arbejdsopgaver og oplever et helt andet arbejdsklima. For at komme i mål med et nyt job kræver det, at du giver dig tid til at skrive en god ansøgning og et godt CV. Det kan godt være svært at komme i gang med at skrive begge dele, da det omhandler en selv. Det kan være en god ide at have en god ven til at hjælpe dig, da andre mennesker ser nogle unikke ting i dig, som du ikke selv lægger mærke til.

Hvad du skal have med i dit CV:

Selvom du har skrevet et CV så kan det godt være svært at finde ud af, hvad det præcist skal indeholde. Har du et gammelt CV liggende, så skal det alligevel opdateres med oplysninger. Det kan være svært at afgøre om man har skrevet et godt CV, da de kan laves på mange forskellige måder. Et godt CV skal afspejle hvem du er som person, hvad du kan tilbyde den nye arbejdsplads samt illustrere hvor du har arbejdet gennem årene. For at være sikker på at du har alle vigtige informationer med, så bør følgende punkter indgå i et CV:

  • Kort intro om dig selv med billede
  • Kontaktinformationer
  • Liste med hvor du har arbejdet
  • Dine kompetencer
  • IT-færdigheder
  • Skolegang
  • Beskriv dig selv som person
  • Sprogkundskaber

CV`et skal underbygge din ansøgning, hvor du beskriver hvorfor du netop skal have stillingen, du søger. I ansøgningen skal du sælge dig selv og beskrive hvad det er som du kan bidrage med til stillingen. Gennem CV`et skal man som læser kunne få en opfattelse af, hvordan du kan besidde stillingen og vurdere om du lever op til de krav, som de har beskrevet i jobopslaget. Dette er en af de parametre som mange virksomheder lægger mærke til. Hvis du skriver en fangende og interessant ansøgning, og dit CV stemmer overens med det du skriver, så vil de helt sikkert gerne vide noget mere om dig. Så længe der er en lille interesse, så vil man typisk blive indkaldt til en jobsamtale, hvor det er op til dig at sælge dig selv helt. Læs også denne her guide hvis du er i tvivl om hvordan du skal opsætte CV`et.

Kemien er også vigtig:

Det handler ikke kun om at skrive et godt CV for at få drømmejobbet. Det er lige så vigtigt at der er en god kemi mellem dig som ansøger og dem, der har taget dig ind til samtale. Hvis man straks kan mærke at der ikke er en kemi, så er chancerne for at du går videre meget små. Man skal kunne fungere sammen i et team på længere sigt, hvilket også er en vigtig parametre at have med. Derfor skal man være ærlig med alt det man skriver om sig selv i CV`et, da dem man sidder til samtale med hurtigt kan vurdere, om du lever op til dit CV eller ej.

Skriv et svar