Smag på Danmark ude og hjemme

Når man af den ene eller anden grund ikke kan rejse til udlandet, er der masser af kulinariske oplevelser at hente i Danmark. Der findes rigtigt mange steder, der tilbyder take away og gårdbutikprodukter i smuk natur, hvor man både kan få stimuleret smagsløgene og få en skøn naturoplevelse.  

Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på, hvordan man kan tage sine smagsløg ud på en gastronomisk rejse ude såvel som hjemme i Danmark – og måske få nogle lækre madopskrifter ud af det 

Strids Mølle    

Ved Svebølle på Vestsjælland finder I den kulturhistoriske vandmølle Strids Mølle, der  

er blevet renoveret og igen har et kørende møllehjul. I gamle dage blev møllen brugt til at male mel og omegnens beboere kom og købte mel til brød og bagværk. Denne funktion lå stille i mange år, men nu har Kattrup Gods overtaget møllen og forvandlet den til et atmosfærefyldt og hyggeligt bageri, gårdbutik og restaurant med mulighed for take away.  

Her kan man købe alskens lækkerier i bageriet som rugbrød, franskbrød, kager, croissanter og morgenbrød og i restauranten købe pizza med kronhjortekød. I bageriet kan I også købe friskkværnet mel fra møllen. Spørg gerne Strids Mølle om madopskrifter på deres lækre mad eller bliv inspireret af websitet inspirationtilalt.dk, som netop har en kategori om madopskrifter. 

Bag verdens bedste brød derhjemme  

Har man ikke lige mulighed for at tage på udflugt for at opleve diverse madopskrifter forvandlet til udsøgte kulinariske smagsoplevelser, kan man også bage verdens bedste og nemmeste brød derhjemme med mel fra Strids Mølle.  

I skal bruge en stegeso eller en gryde til at bage brødet i. Det er nemlig denne hermetisk lukkede form, som gør, at brødet bliver utroligt dejligt sprødt med en skorpe, som man ellers kun ser hos bageren. Madopskriften er nem og ligetil og kan sagtens laves i samarbejde med dine børn. De vil synes, at det er sjovt at blande ingredienserne sammen og dermed opleve, at de kan lave et brød helt fra bunden af.  

Verdens nemmeste madopskrift  

I skal blot blande 5 deciliter vand og 5 gram gær. Jep, der skal en mikroskopisk mængde gær i, fordi brødet langtidshæver og dermed ikke behøver så meget gær. Bland dernæst to teskeer salt i, en teske honning, 60 gram hvedemel, hvidt og 60 gram fuldkornshvedemel i samt 500 gram almindeligt hvedemel. Bland det blidt sammen. Det skal ikke æltes. Sæt det i køleskabet natten over og bag det næste dag efter 30 minutters hævning. Ovnen skal stå på cirka 250 grader først og efter en halv time sættes ovnen på 230 grader og låget af gryden eller stegesoen tages af. Brødet bager dernæst 15 minutter og er færdigt.  

Nyd hjemmebagt brød med hele familien  

Når brødet er bagt, kan I sætte jer til spisebordet med hele familien og bare nyde den sprøde skorpe og den lækre og saftige krumme, som dette brød giver. Spis noget lækkert pålæg på eller spis brødet til aftensmaden. Det vil helt sikkert være et hit uanset hvad, og hele familien kan hygge sig med det – også med et godt glas rødvin. Rigtig god fornøjelse.  

Skriv et svar