Stjernernes mikrofon

Min fætter er skuespiller. Meget kendt og populær her i landet. Han synger også rigtigt godt og har ofte travlt med at turnere hele landet rundt. Han har også lavet nogle gode film. Med årene er han blevet en meget bedre karakterskuespiller end vi troede, han nogensinde kunne blive. Han har meget humor og det troede, vi egentlig ville blive hans levebrød. Men godt for ham og hans familie, at han har en bredere pallete at bruge.

Studietid

Her på det sidste har han været meget i studiet. Han har lavet en masse radioudsendelser. Det har optaget ham meget.

Vi var henne hos ham og hans familie i lørdags. Det er sjældent, at det sker, fordi han ofte er ude og optræde i weekenderne. Men vi havde en interessant aften sammen. Han fortalte meget om sine opgaver. Han kan godt lide at fortælle om succeser og fiaskoer. Fx fortalte han, at han forrige lørdag var løbet helt sur i sin monolog. Han glemte simpelthen, hvor han var henne i teksten. Suffløren hjalp, men han blev ved med at kludre i det. Pinligt. Han var ked af det. Men de kom igennem forestillingen, og publikum tilgav ham.

Også i radioen

Min store pige spurgte ham om de her radioudsendelser, han har lavet. Hun er stor fan af ham og har lyttet til de første tre, som allerede er blevet udgivet. Hun spurgte ind til alt om dem. Hvor mange flere udsendelser kommer der? Hvordan er studiet? Hvem finder de gæster, han har med i studiet, og som han interviewer? Og så videre og så videre. Han var meget sød og forklarede, at der kommer i alt 14 udsendelser. Så hun har 11 udsendelser til gode. Og de bliver spændende. Han har lovet produceren ikke at fortælle, hvem gæsterne er. Det skal være en overraskelse til lytterne. Han har et manuskript med sig i studiet, som han kan læne sig til, hvis han løber tør i det, men som regel har han masser at tale med sin gæst eller sine gæster om.

Verdens bedste mikrofon

Studiet er et lille rum, lyst og venligt. Der er et lille bord, hvor de sidder ved, og hvor der er mikrofoner sat op. Det er nogle særlige mikrofoner til studieoptagelser. De skal være særligt egnede til at opfange stemmerne og få lyden sendt ud til mixeren, så udsendelse kommer fint ud til lytterne. De skal samtidigt også ligesom kunne filtre støj fra. Fx hvis han famler rundt med papirerne, hvor han har skrevet manuskriptet.

Den, han har, er en Shure SM7B studiemikrofon, og den er virkelig god. Den reddede de første 2 udsendelser, fordi den kan rettes direkte til hans stemme, og han var lidt nervøs og famlede rundt med papirerne. Den famlen blev filtreret væk. Nu er han ikke så nervøs længere. Han har vænnet sig til at være i radiostudiet. Og produceren er ret glad. Lytterskare vokser fra uge til uge. Mere kan man ikke ønske sig. Honoraret, han får for at lave udsendelserne, er ret stort, men han bruger faktisk meget mere tid på at forberede sig til hver udsendelse, end han havde regnet med, at han skulle.

Skriv et svar