Tæppefliser er fleksible

Der er sket nogle voldsomme ændringer i din by over de sidste næsten 40 år. Fra at være en provinsby, som nærmest fungerede som handelscentrum for det omkringliggende land, hvor der blev dyrket hvede og raps, har byen udviklet sig til et stort videnscenter. Der er kommet universitet. Der er kommet rigtigt mange uddannelsesinstitutioner, og ja, byen er vokset gevaldigt. Du flyttede selv hertil for ca. 10 år siden, da du så en mulighed for at åbne din egen virksomhed – som indretningsarkitekt.

Spændende opgave

Du har nu fået en spændende opgave. Universitetet vil gerne opgradere det centrale bibliotek. Det ligger i en bygning lige midt i byens centrum. Men der er faktisk mange studerende, som bruger det – hver eneste dag. Så det skal ’friskes’ op. Det er blevet din opgave.

Du har derfor været i gang med at få moderniseret interiøret. Der er blevet købt nyere møbler – som de studerende kan sidde ved, når de læser eller laver gruppearbejde. Du har sørget for, at der etableres ’stillerum’ og rum, hvor man gerne må tale, fnise og grine. Du har sørget for, at bibliotekarerne har fået bedre arbejdsforhold: Kontorerne er blevet lysere – og ja, du har respekteret bygningens oprindelige konstruktion og fået den fremhævet, så den fremstår som en helhed: Smuk og stærk.

Et enkelt problem

Der er bare et enkelt problem. Det der med lyden. Der er jo træ på gulvene – og de knager altså, når bibliotekarer eller studerende leder efter en bog. Og det er kilde til irritation for mange. Så det skal der gøres noget ved. Du har allerede overvejet – og du ved, at løsningen vil være, at der bliver lagt tæpper på gulvene inde i salene, hvor bøgerne opbevares. Og her er du så nødt til at kompromittere det oprindelige gulv. Der skal nemlig ikke lægges et kedeligt, mørkt tæppe på. Du har en plan.

Tæppefliser er løsningen

Der skal lægges tæppefliser på. I et farveglad mønster, som dog stadig er diskret. Det kan være, at du vil lege lidt med ideen om at lægge regnbuens farver på gulvet – men ikke i skarpe og lysende farver. Bare i sådan pastel farver. Der er alligevel de her mekanismer, hvor boghylderne kan skubbes frem og tilbage, så en bibliotekar kan nå ind og finde en bestemt bog. Så hvorfor ikke udnytte, at tæppefliser er nemme at holde rene, pæne at se og nemt kan udskiftes, hvis de bliver totalt slidt. Det er da, en fordel, hvis kun små dele af tæppet skal udskiftes.

Nu, hvor du tænker over det, så er det muligvis en løsning, du vil foreslå, I bruger overalt på biblioteket. Der skal være lidt liv, og samtidigt skal der være respekt for bygningen. Brugerne skal føle sig hjemme, og de skal ikke gå rundt på tæer for ikke at forstyrre andre, der sidder fordybet over en bog. Omvendt skal det også være nemt at holde rent. Der sker jo det, at det regner – og fugtige sko bliver altså ofte trådt af, når der skal være gruppemøde. De efterlader snavs. Og hvis brugerne skal holde af biblioteket, så skal der være rent. Tæppefliser er nemme at holde rene. Det handler om at vælge den bedste gulvbelægning.

Skriv et svar