Værd at vide om kviklån inden du låner

Er det overhovedet en god ide at låne penge? Ja og nej. Det kommer helt an på situationen. Faktum er at kreditter og lån er den stærkeste motor i verdensøkonomien. Uden lån ville økonomien mere eller mindre stå i stampe. På den anden side har vi oplevet flere globale økonomiske kriser fordi der er blevet lånt for meget. Og vi hører advarsler hele tiden om at vi skal passe på med lån

Interessant nok var det jo ikke folk som dig og mig, der var årsag til de finansielle nedsmeltninger, sidst i 2011 som sendte hele verden i spin. Det var derimod nogle af de allerstørste banker og finansielle institutioner der simpelthen gik over gevind af ren grådighed.

Det var til gengæld folk som dig og mig der endte med regningen for deres fejlede spekulationer. Få et hurtigt lån her eller læs videre inden du beslutter dig herunder.

Ingen grund til dårlig samvittighed

Selvfølgelig skal man passe på med at låne penge. De skal jo også betales tilbage. I modsætning til de største banker kan vi ikke sende regningen videre til andre, når det går galt.

Vi ender bare i RKI og så bliver det svært at låne penge.

For at undgå dette kan det være en god ide at gøre sig lidt klog på emnet. På diverse infosider om lån finder du nemt flere oplysninger om de forskellige muligheder for hurtige lån, også kaldt kviklån. Der findes også gode råd om hvad man skal passe på, når man låner penge, og en liste med de bedste udbydere.

Du lærer også hvordan du kan beregne hvad det rent faktisk koster dig at låne penge. Det er ikke altid så nemt. Selv om der findes lovkrav om fx at alle långivere SKAL oplyse de årlige omkostninger i procent (ÅOP) så kan det stadig være svært at gennemskue.

Vær smart når du låner penge

Hvor mange penge har du råd til at låne? Svaret er ganske kort og kontant: Så mange du kan klare at betale tilbage. Se denne her guide.

Det er heller ikke lige meget hvad du låner penge til. Det er en kæmpe forskel om du vil låne penge til at købe forbrugsvarer, eller til forbedringer. Ved det første er godterne sandsynligvis allerede væk før du har afbetalt dit lån. Ved det sidste kan du evt. får en gevinst ud af dit lån. Fx kan bolig- forbedringer øge værdien af din og således være en god investering.

At låne 5000 kroner med et kviklån til at købe en ny bærbar til dine studier giver godt mening som en investering i dig selv. At låne den samme sum til at købe en oplevelsesgave med, er nok kun smart hvis du også har råd til at forbruge den slags penge i et ruf.

Skriv et svar