Værdien af en ekstern revisor

Mange små og mellemstore virksomheder bruger for meget tid på regnskabet. Nu er det selvfølgelig vigtigt at have styr på sit regnskab, men det er et problem, hvis det tager overhånd. Der er mange dele af en forretning, der handler om alt andet end kerneydelserne. Den centrale forretningsidé er der, hvor virksomheden har sin styrke. Hvis du ejer en lille eller mellemstor virksomhed, vil du typisk have få ressourcer til andet end din kerneforretning. Derfor kan det være en dårlig idé selv at stå for regnskabet, eller lade en af de faste medarbejdere håndtere det. Du spilder simpelthen ressourcer, som kunne bruges til at styrke og udvikle din forretning.

Hvad skal du så gøre i stedet? Jo, du kan med fordel overveje at udlicitere flere af de praktiske opgaver.

Spar tid og ressourcer ved udlicitering

Mange virksomheder benytter en ekstern revisor til at klare den økonomiske del af forretningen. Hvorfor gør de det? Fordi du typisk har færre udgifter til en person, der ikke er fast tilknyttet din virksomhed. En ekstern revisor skal hjælpe med helt bestemte opgaver, når du har brug for det, og det er det eneste, du betaler for. Dine faste medarbejdere skal du derimod bruge til at udvikle din forretning. De vil typisk have ekspertise inden for områder, der har direkte med din virksomheds ydelser eller produkter at gøre.

Ved at udlicitere regnskabsdelen vil du derfor kunne frigive flere ressourcer internt i firmaet.

Fordelen ved økonomisk rådgivning

Ofte kan din virksomhed have brug for økonomisk rådgivning. Når du selv ejer virksomheden, kan det være svært at være objektiv i din vurdering. Det gælder både, når det går godt, og når det går skidt for forretningen. Her kan et eksternt revisionsfirma ofte hjælpe. Der findes firmaer som for eksempel Kvist & Jensen, der tilbyder uvildig rådgivning. Det kan være en stor fordel, hvis du står over for rekonstruktion af virksomheden. En truende konkurs kan føles uoverskuelig og uundgåelig. Med den rette hjælp kan en dårlig udvikling alligevel ofte vendes til det bedre.

Det samme gælder, når det går godt. Måske du overvejer at udvide ved opkøb af en anden virksomhed. Her er der mange juridiske detaljer, som skal være på plads. Hvis din virksomhed står over for et generationsskifte, gælder samme princip. Du kan som virksomhedsejer komme galt afsted, hvis du ikke følger reglerne. Typisk er det de færreste, der har helt styr på de juridiske og skattemæssige aspekter af forretningsudvidelse, ledelsesskifte eller salg af virksomhed. Derfor kan en ekstern revisor være uvurderlig.

Så står din virksomhed over for en større ændring, eller skal du have styr på regnskabet? I begge tilfælde kan ekstern hjælp være en god idé for dit firma.

Skriv et svar