4 tips til at gøre din have vinterklar

Robotplæneklipper

Efterårsmånederne står for døren, og kulde og frost tager snart over for solens varme stråler. Men det er ikke kun dig, der kan mærke denne forandring. Det kan din have også.

Haven har brug for andre styrker i de kolde måneder, og hvis du forbereder din have hertil, kan du faktisk gøre forårsarbejdet langt nemmere.

Gør rent i drivhuset

Hvis du er den heldige ejer af et drivhus, så er det nu, du skal finde en spand vand og en klud frem. Til foråret vil du takke dig selv for, at du har fået gjort hovedrent i drivhuset. Desuden vil det kun blive koldere for fingrene fra nu af, så det er bare med at komme i gang.

Hvis du ser dit drivhus dagligt, kan du eventuelt hænge en lyskæde op, og stille en stol eller andet derind. Læg også gerne nogle tæpper. Det vil blive det hyggeligste lille sted, hvor du kan nyde stilheden og efterårets skiftende farver.

Klip din græsplane tæt

Som det første skal du sørge for at klippe din græsplæne tæt, inden vinteren tager fat. Selvom græsset måske er dækket af blade og andre efterårsagtige nedfaldender, vil græsset stadig gro. Hvis du ikke føler, du har tid til at gå med græsslåmaskinen, kan du købe en af de mange robotplæneklippere, der er på markedet i dag. Det vil spare dig for en hel del tid.

Denne tid kan du i stedet bruge på at samle førnævnte blade op. Hvis græsset bliver tildækket af sne og blade, vil det blive indelukket og have tendens til sneskimmel. Det er en svampesygdom, og kan ses som en hvidlig belægning.

Plant nu

Selvom mange mener, at det er om foråret, blomsterne skal plantes, så de kan gro i smukke farver, er det faktisk om efteråret, at planterne har bedre chancer for at gro. Om foråret kan der være tørt, hvorimod efterårsmånederne giver vand og fugt.

Det er især barrodsplanter, som vil være ideelle at plante nu. Det er planter uden jord på rødderne. Med barrodsplanter vil der også være penge at spare, idet det er billigere end at skulle plante i potter.

Undgå ulykker

Et sidste tip er et af de mere sikkerhedsmæssige. Mange der har en terrasse eller andet område bestående af fliser, kender garanteret til, at nogle af fliserne lægger skævt. Sørg for at rette dem op med det samme, da regnvand vil samle sig i pytter på fliserne. Når frosten kommer, bliver disse områder spejlglatte, og kan være årsag til livsfarlige ulykker.

Skriv et svar