5 helbredsfordele ved massage

Massage er godt for både krop og sjæl. Det giver afslapning og velvære i kroppen, og det varer ved endda efter massagen er overstået. Massage har dog også virkning på længere sigt. Der er nemlig mange helbredsmæssige fordele ved massage, både det mentale og det fysiske helbred. I denne artikel har vi fokus på 7 helbredsmæssige fordele ved regelmæssig massage.

Blodcirkulation

Massage er med til at løsne op for de forskellige muskelgrupper. Varmen og bevægelserne fra massage øger blodcirkulationen, som er vigtig for at give kroppens celler ilt og næringsstoffer samtidig med at fjerne udskilte giftstoffer. En god blodcirkulationen kan også reducere hovedpine og kan få huden til at se sundere ud.

Blodtryk

Hvis du døjer med forhøjet blodtryk, så er massage en god måde at sænke blodtrykket på. I 2013 blev der foretaget et studie, hvor de testede forskellene mellem to grupper af kvinder med forhøjet blodtryk. I et forløb over 3 uger fik den ene testgruppe massageterapi og den anden gruppe fik ro og afslapning i samme rolige omgivelser, men ingen massage. Resultatet viste, at efter bare to sessioner havde gruppen, der modtage massageterapi sænket deres blodtryk. Det samme resultat sås ikke hos gruppen uden massage.

Muskelspændinger og stivhed i kroppen

Muskelspændinger og stivhed i kroppen kan opstå på mange forskellige måder, lige fra hård fysisk træning til stillesiddende arbejde. Massage kan dog afhjælpe stivhed i kroppen og muskelspændinger i nakken og ryggen. Det kan reducere stivheden og øge muskelfleksibiliteten.

Smertelindring

Smerter i hverdagen kan reducere din livskvalitet. Det kan påvirke din hverdag på mange forskellige måder, f.eks. forhindre dig i at gøre ting, som du egentlig gerne vil. Massage kan hjælpe dig med at lindre dine smerter. Det virker nemlig afspændende for forskellige typer af smerter. Det kan derfor også være med til at reducere brugen af smertestillende medicin.

Stress og depression

Touch Research har på baggrund af flere massagestudier konkluderet, at massage har en gavnlig virkning på stressniveauet. Det kan nemlig sænke stresshormonet kortisol. Det øger samtidig også mængden af deltagernes dopamin og serotonin, som forbindes med følelser af lykke og veltilpashed. Massage kan derudover også have en positiv virkning på personer, der lider af depression, idet det kan give mere glæde og overskud i hverdagen.

Er du blevet overbevist om at du skal gå til massage? Book tid til massage i Herning hos Cityfys Wellness i dag.

Skriv et svar