Basketball udstyr

Du har med garanti set en amerikansk film, hvor nogen spiller basketball. Det kan være far og søn, der øver sammen ude i haven. Det kan også være den frustrerede advokat, der smider med en blød bold op i en kurv, men han tænker på forsvarets strategi. Eller to venner, der er ved at planlægge en bilrejse, mens de spiller basketball. Du kender det. Har helt sikkert set det.
Og basket er da også et sjovt spil.

Hurtigt

Det er et hurtigt holdspil, men det gode ved, det er, at man altid kan bruge nogle sjove timer alene også, hvis bare man har en basketball kurv og en bold.
Og jeg tror, at spillets popularitet stammer fra filmene, og så her i landet fra, at vi har nogle dygtige spillere, som er blevet importeret direkte til den amerikanske liga. Giannis Anethokumbo, tror jeg, superstjernen hedder lige nu. Men hvem kender ikke Michal Jordan?

Indendørs og udendørs

Basket bliver spillet både indendørs og udendørs. Og det kan du også gøre derhjemme. Det er muligt at få basket udstyr, som kan holde til det danske vejr, og som ikke nødvendigvis larmer indendørs. Det kan nemlig være temmelig irriterende for din underbo at høre på en bold, der hopper op og ned hele tiden. Du kan fx vælge at købe en basket stander, som du kan sætte op i haven, og så er det bare at fløjte matchen i gang. Men hvis du ikke vil have, græsplænen omdannet til en basketball bane, så kan du få et basket backboard, som du nemt kan montere på en gavl eller en garage, så plænen skånes. Du kan såmænd også montere det indendørs.
Et basket backboard har en kurv og en ramme, så spillerne har noget, de kan sigte efter, når de kaster bolden.

Du kan også vælge at købe mini basket udstyr, så de små også kan være med. Det er ideelt til indendørs brug. Hverken kurven, tavlen eller bolden er særlig stor. Små arme kan også gribe bolden. Og kaste den. Det kan nemlig være en udfordring med en rigtig basketball, som man skal være lidt større for at kunne håndtere.

Basket er ikke kun for drenge. Piger er også aktive spillere. Nogle gange har de den fordel, at de tidligere har lært at kaste en bold og gribe den. Det kan nogle drenge godt have lidt problemer med til at begynde med. Måske har det noget at gøre med, at fodbold er en rigtig drengesport (selv om piger også spiller fodbold.) Men de kommer hurtigt efter det.

Udstyr til basket

Det er et sjovt spil, og man får faktisk massevis af motion, når man spiller det. Som nævnt kan man spille i hold, mand mod mand eller bare træne alene. Det er en form for motion, som ikke behøver det store basket udstyr. Der er ingen, der siger, at du skal købe dyre shorts eller t-shirts for at kunne spille. En almindelig t-shirt, som nemt kan vaskes, er lige så god. Du får nemlig brug for at vaske mange af dem. Man sveder, når kampen er i gang.

Skriv et svar