Flyrejser og flybilletter

Jeg har haft få gode og mange dårlige madoplevelser ombord på et fly. Flymad er sikkert ikke noget, vi sukker efter, men med nogle gode valg kan vi gøre vores oplevelse lidt bedre.

Jeg havde købt billige flybilletter til Thailand og gjorde den fejltagelse at bestille kylling. Den var gummiagtig, og jeg havde diarre, før jeg overhovedet kom frem.

Bedre mad på flyrejsen

Hvad kan man så selv gøre af valg for at gøre madoplevelsen bedre?

  • Undgå kulhydrater – det vil sige brød, pasta, ris etc. Du er ikke aktiv ombord på et fly, og kulhydrater vil gøre, at din krop vil optage mere væske, og det ønsker du ikke. Kulhydrater gør dig også oppustet.
  • Vælg de mere lette ting, hvis der er mulighed for det. Det vil sige grøntsager, supper, salater og fisk etc. Du har også altid mulighed for selv at medbringe stave af grøntsager, en salat eller sådan noget. Du kan også medbringe ostestænger eller en proteinbar eller to. Drik masser af vand. Der er også tit mulighed for at få en urtete, som kan være med til at virke vanddrivende.
  • Undgå alkohol. Vil du absolut have alkohol, så sørg for at få 2 vand mellem hver genstand, så du holder dig hydreret.
  • Undgå fed mad og salt mad. Det vil sige salt snacks, friturestegt mad, is etc.
  • Endelig bør du tænke over, hvad du putter i munden, inden du går om bord i flyet. Måske har du et par timer i lufthavnen, og da du ved, at maden ombord ikke er så spændende, går du til en restaurant og bestiller mad. Her skal du også tænke over, hvad du spiser. Får du fed mad, kan det give dig problemer med, at dine ben hæver. Det gør de i forvejen ombord på et fly, men et fedt måltid mad gør det bestemt ikke bedre. Der er endda en stor sundhedsrisiko ved at gøre det. Spis i stedet noget, der giver din krop næring, og som ikke indeholder så meget salt eller fedt.

Hvilke er de mest beskidte steder på et fly?

Jeg er netop kommet hjem fra en rejse til Spanien. Jeg havde købt billige flybilletter til Barcelona, og mens jeg var ombord på flyet, kom jeg til at google, hvilke steder der er mest beskidte på et fly. Det var faktisk overraskende! Og det er ikke toiletsædet, som du måske vil tro. Jeg vil dele det med dig her, og jeg kan sige, at jeg med garanti selv vil medbringe vådservietter, der kan desinficere, næste gang jeg rejser.

  • Den største synder har du lige foran dig på hele turen – og det er bakkebordet. Der er overraskende nok flere bakterier end på toiletsædet. Hvis du tænker over det, giver det faktisk mening. Toiletsædet bliver rengjort langt oftere end bakkebordet. Det giver så ikke mening, at rengøringspersonalet ikke gør bordene rene efter hver flyvning, men det må du så selv sikre dig ved at medbringe vådservietter. Tænk lige over, at bakkebordet har 8! gange flere bakterier end skylleknappen på toilettet.
  • De næste tre syndere er på toilettet. Toiletpapiret og skylleknappen på toilettet samt vandhanens håndtag er fyldt med bakterier. Husk at bruge papir, hver gang du rører skylleknappen, vandhanens håndtag og døren.
  • En anden stor synder er, når du klipser dig ind i sædet. Håndtaget er fyldt med bakterier. Gør det til en vane, når du kommer ombord på flyet, at tørre det af med desinficerende servietter. Husk også armlænet inklusiv alle betjeningsknapper og betjeningsknapperne over dig til stewardesse, luft etc.
  • Lommen foran dig bliver brugt til lommetørklæder, affald og måske brugte bleer. Og de bliver ikke gjort rene så tit, så tag også en tur med din vådserviet her.
  • Det er altid dejligt med et sæde ud til gangen, så du kan rejse dig op, når du vil. Men tænk lige over, at toppen af dit sæde tit bliver brugt som støtte, når folk går til og fra toilettet, så lad være med at røre toppen af sædet.

Den slags tips er værd at have i baghovedet, og jeg ville ønske, jeg havde kendt dem, da jeg rejste til Budapest for ikke så længe siden… 🙁

Skriv et svar