Bliv klar til havesæsonen

Der er ingen grund til at vente med at gå i haven til foråret og det gode vejr. Gør dig selv en tjeneste og start oprydningen i haven allerede nu, inden alting spirer. Det vil spare dig for en masse unødigt havearbejde i længden. Læs med her og få nogle flere tips til, hvordan du kan friske din have op med bunddækkeplanter og ligusterhæk.

Få en nem have med det rigtige bunddække

Selv om det kan være helt hyggeligt at gå i haven, så drømmer de fleste af os om at få en nem have. Den have, hvor man ikke hele tiden skal luge og klippe ned, men som naturligvis alligevel ligner en drøm. Man bruger bunddække for at undgå, at irriterende ukrudtsplanter vokser op i havens bede. Bunddække kan være små buske eller planter. Hvilke afhænger helt af dine ønsker til for eksempel farver og om bunddækkeplanterne skal stå i skygge eller sol. Jo større have eller bede du anlægger, jo flere bunddækkeplanter kræver det naturligvis, for at de kan dække helt. Med tiden breder planterne sig af sig selv. Har du ikke tålmodighed til at vente, så kan du naturligvis købe dig til det rette antal planter med det samme. Hold derfor øje med de gode tilbud på bunddække, så du undgår at ruinere dig selv.

Sæt en stedsegrøn ligusterhæk

Haver er altid smukkere om foråret, når alting springer ud eller om sommeren, når alle blomster står i fuldt flor. En stor have kan hurtigt virke trist i sine brune efterårs- og vinterfarver. En løsning på denne problematik kan være at sætte hækplanter. Hækplanter af typen liguster er delvist stedsegrønne. Sætter du denne type hækplanter omkring din have, bliver den helt sikkert ikke kedelig og vintergrå. Ligusterhækken omkranser haven på smukkeste vis og passer næsten sig selv. Eller det vil sige næsten. Klipning af ligusterhæk slipper du ikke for. Heldigvis er det et arbejde, der er til at overkomme. Klipper du hækken på det helt rigtige tidspunkt hvert år, behøver du kun tage hæksaksen frem én gang om året. Ligusterhækplanter fås i mange størrelser – jo større planter, jo dyrere. Har du ikke lyst til at vente flere år på, at din hæk er vokset til, bør du investere i de dyrere, men store hækplanter. Bland eventuel forskellige typer. Gerne kraftige planter så du får en hæk, som står flot allerede fra dag nummer ét.

Skriv et svar