Bør jeg give mine børn legetøj med, når de skal passes af deres bedsteforældre?

Jeg har længe gået med et dilemma, som jeg var virkelig meget i tvivl om, hvad jeg skulle gøre ved. Jeg har debatteret det frem og tilbage med veninder, hørt forskellige synspunkter og er på baggrund af det nået frem til en beslutning, som jeg har det ok i maven med. 

Det hele startede da min mand og jeg fik vores første barn. Vi er på mange punkter blevet meget opmærksomme på kvaliteten af legetøj, samt vi i det hele taget går op i, at vores søn har noget aktiverende legetøj, og legetøj som indbyder til, at vi kan deltage i lege og være sammen på den måde. Det betyder meget for os at være nærværende med vores søn på den måde. 

Problemet for os har været når vores søn skal passes af bedsteforældrene. Mine forældre har fundet en masse gammel skrammel på loftet fra min barndom, som de tænker han kan lege med og hos min mands forældre har de et par bøger, som de kan læse sammen, og det er det. De er på begge sider oppe i årene og har ikke så nemt ved at løbe rundt og lege med ham, og jeg kan mærke, at når han kommer hjem derfra, er han ikke er blevet aktiveret nok. Jeg vil lige understrege, at de over øser ham med lækre sager og kærlighed, men de tænker bare ikke over det med legetøjet. Jeg var i tvivl om hvorvidt og hvor meget, jeg kan blande mig i, hvordan de passer ham, så længe han hygger sig og får massere af kærlighed. Men jeg nåede alligevel frem til, at vi altid har kunne tale godt sammen. Så hvorfor skulle vi ikke kunne tale om dette. Derfor besluttede jeg mig i samråd med veninder, at tale med dem om det ved næste familiemiddag. Jeg tænkte, at det var vigtigt, at det ikke blev belærende. Til middagen åbnede jeg langsomt op for emnet, og de lyttede interessant. Jeg fortalte dem, at det betød meget for os, at han havde noget legetøj, som han var glad for hos dem og noget de kunne lege sammen med. Det kom bag på mig, hvor pænt de tog det, og de foreslog med det samme, om vi ikke skulle kigge på noget sammen, da de ikke følte sig trygge i at kaste sig ud i det indkøb alene. Jeg hev straks min iPad frem og vi gik derefter i fællesskab på opdagelse hos Loukrudt.dk, hvor vi fandt nogle super lækre ting, som jeg ved, at han vil elske at lege med. Jeg havde fået gjort et stort nummer ud af noget, som vi nemt kunne tale om, nu er han altid helt udkørt, når han har været hjemme hos bedsterne.

Skriv et svar