Danmark, vandet og svømning, dykning og både

Danmark har altid været et land, som har baseret mangt og meget på både og skibe. Vi er tidligere enorme barbarere, men først og fremmest dygtige sejlførere og skibsmagere.

Faktisk nogle af de eneste som formåede at perfektionere den kuntform det er at bygge en båd.

Vi er samtidig et folk, som har meget kort til vandet og havet. Næsten uanset, hvad du gør – så kan du ikke undgå det store blå. Det er på sin vis uundgåeligt det skide vand.

Men hvad laver vi så på det?

Svømning

Vi svømmer. En hel del faktisk. Selvom vi nu har rejst en aller helveds masse svømminghaller, så har vi faktisk set i forhold til vores størrelse ualmindeligt meget strandstrækning. Det ligger selvfølgelig op til, at vi i vores fritid og som hobby netop dyrker det vand og dets muligheder.

Det er selvfølgelig ikke alle der lige tager en kold dukkert i februar, så er det faktisk mange der hopperi basinnet når man medtager triatleter, ironman-aspiranter og andre elite og konkurrence svømmere der svømmer på åbent vand.

De fleste svømmer dog rygcrawl og helst indendøre.

Både

Når man ikke lige er til at fryse tærerne, fingrene og generelt hele kroppen ved at hoppe i baljen i vintermånederne, så er der faktisk stadig mulighed for at komme ud og få lidt kold vind i ansigtet på en sejlbåd.

Der er utrolig mange danskere som både dyrker sejssport med skibe som hobby, men også på et sportsligt niveau eller som semi-professionelle.

Det er efterhånden blevet en ret stor dille, måske fordi vi igennem flere år har fået så gode resultater til flere stor stævner såsom VM, EM og ikke mindst OL.

Disciplinen, at sejle, er muligvis ikke så stor i andre lande. For lille DK er det i midlertidigt en integreret del af vores identitet.

Vi er af DNA kaptajner og de fødte sejlere. Vandet og havet er vores bedste ven (eller veninde – det er vil egentligt rimeligt kønsløst).

Triatlon

Som nævnt i afsnittet omkring svømning så har vi også en stor bestanddel af danskerne, som vælger at bruge store dele af deres fritid på en anderledes hobby. Nemlig at dyrke triatlon. Hvis du ikke allerede er klar over, hvad det går ud på, så er det kort fortalt en kombination af svømning, løb og cykling i nævnte rækkefølge. Med det sagt, at de altså foregår lige i røven på hinanden.

Det gør det selvfølgelig ikke altid under træningen op til et løb for såvel amatører som semi-professionelle som helt og fuldt ud professionelle triatleter.

Ofte foregår svømmedelen til et triatlon stævne faktisk i åbent vand (open water), fordi det giver plads til mange flere svømmere og triatleter i vandet på samme tid og det gør samtidig processen med at holde øje med atleterne og deltagerne mere overskudelig.

De skal som oftest blot ud forbi en bøje og vende, og så tilbage til land/stranden hvor de kom fra.

Denne form for løb giver dog anledning til en del hundekampe i vandet, modsat i svømmehallen – hvor det hele er en smule mere reguleret og overskueligt for observatører på løbet.

Kilder:

https://rygcrawl.dk

http://www.triatlon.dk/ 

https://www.dr.dk/levnu/krop/sommermotion-kom-i-form-i-vandet

 

 

Skriv et svar