Data recovery – disse ting skal du huske

Data recovery

Når ens computer af den ene eller anden årsag mister data, kan det muligvis reddes med en såkaldt data recovery. Data recovery kaldes også datagendannelse og er altså en metode til at redde data der er tabt, slettet eller på anden måde mistet. Selv hvis man har slettet en fil og tømt papirkurven på computeren, kan man muligvis godt redde denne fil og få den tilbage. Men der er nogle ting man skal huske for at opnå den bedste chance for succes. Som regel har man kun ét forsøg.

Typer af data der kan reddes

  • Dokumenter
  • Lydfiler
  • Billeder
  • Skoleopgaver
  • Programmer
  • Videoer
  • Game saves

og meget mere.. Faktisk kan de fleste typer filer reddes, såfremt man udfører sin data recovery korrekt.

Husk at ikke bruge din computer!

Det er meget vigtigt at du ikke benytter din computer, såfremt du har brug for at udføre en data recovery. Når du bruger din computer risikerer du nemlig at du overskriver din harddisk og dermed den plads som dine tabte filer lå på. Når først det sker, kan dine data og filer ikke reddes. Derfor bør du i stedet slukke computeren og indlevere den hos en data recovery ekspert.

Klon hele harddisken

Det er essentielt at ikke arbejde på den harddisk der har mistet data. Derfor bør harddisken altid klones. Dog er det vigtigt at du kloner harddisken på den rigtige måde. Der findes forskellige metoder til at klone sin harddisk på en sikker måde. Men igen, hvis du ikke er ekspert i data recovery selv, så bør du finde en der er.

Er det muligt at udføre en data recovery selv?

Teoretisk set, ja. Men det kræver at du ved præcis hvad du laver, fra start til slut. Gør du ikke det, er risikoen for fejl simpelthen for stor. Og som nævnt har du som regel kun ét forsøg på at redde dine data. Alle eksperter anbefaler derfor i stedet at du går til en data recovery specialist.

mistede filer på harddisk

Skriv et svar