Dataroaming, når du skal rejse

Skal du ud at rejse? I så fald har du sikkert gjort dig nogle tanker omkring, hvorvidt du er i stand til at bruge mobildata eller ej, mens du er på farten. Det er meget rart at kunne bruge mobildata, når man er ude at rejse, så man komme i kontakt med dem derhjemme. Det er endvidere en god måde at kunne vise dem derhjemme på, at man har det godt og nyder livet via Skype-opkald, billeder og så videre. Men hvordan er det nu lige med dataroaming, når man er ude at rejse? Det kan du blive meget klogere på her i artiklen.

Hvad er dataroaming egentlig?

Dataroaming er, når din mobiltelefon kobler sig til et udenlandsk netværk, i det øjeblik du anvender mobildata. Din mobiltelefon bruger altså mobildata ved hjælp af den indbyggede browser, såfremt du er på nettet og ikke koblet til et wi-fi-netværk. Det er vidt forskelligt fra selskab til selskab i Danmark, hvor meget mobildata man har mulighed for at anvende i udlandet. Det vil koste dig ekstra, såfremt du anvender mere data i udlandet, end der allerede er inkluderet i dit pågældende mobilabonnement. Det er således godt at være opmærksom på, når du er ude at rejse, og hvis du ofte er på de sociale medier eller tilgår internettet på anden vis.

Undersøg dit mobilabonnement hjemmefra

Skal du ud at rejse, bør du uden tvivl undersøge, hvor stor en mængde mobildata du har lov til at bruge til dataroaming. På den måde kan du nemlig hurtigt finde ud af, om du har nok til den tid, du skal være afsted. Det kan du tjekke op på ved at undersøge dit mobilabonnement, og hvis det ikke fremgår tydeligt her, kan du også vælge at ringe til dit pågældende mobilselskab, da de helt sikkert ved det.

Sådan kan du spare på din mobildata i udlandet

Det er muligt for dig at spare på din mobildata, mens du er i udlandet. Ønsker du det, kan du med fordel slå dataroaming fra og sørge for, at du altid er koblet til et wi-fi-netværk. På stort set alle hoteller og flere større pladser er der gratis wi-fi, og du skal derfor blot sikre, at din mobiltelefon er koblet til. Befinder du dig et sted uden gratis wi-fi, kan du også vælge at sætte din mobiltelefon på flyfunktion. På den måde ender du ikke med en dyr mobilregning.

Danske mobilabonnementer skal kunne bruges i EU

Endelig er det vigtigt at nævne, at der er visse regler for, at danske mobilabonnementer skal kunne anvendes inden for EU-lande. Rejser du derfor inden for EU-landene, vil det umiddelbart ikke blive et problem for dig. Det er straks en anden situation, hvis du eksempelvis skal til USA, Thailand eller Australien. Det kan som sagt hurtigt blive meget dyrt for dig, hvis du går og bruger en helt masse data i udlandet uden at være opmærksom på, om det er inkluderet i dit mobilabonnement eller ej. Er du bare det mindste i tvivl, bør du altid tjekke op på dette, inden at du tager ud at rejse.

Skriv et svar