Derfor er et hundetegn så vigtigt

Husk hundetegnet på din hund

Mange af os har hund og dermed ved de fleste af os godt hvor vigtigt et hundetegn er. Men hvorfor er det hundetegn nu også så vigtigt ? 

Hundetegnet er jo hundens id, det betyder at hvis hunden løber væk eller simpelthen bliver væk fra sin ejer så kan andre finde hunde og læse på hundetegnet hvor hunden bor. Det betyder groft sagt at hvis du bruger et hundetegn på din hund er der gode odds for at du ser din hund igen.

Hvad sker der hvis man ikke bruger hundetegn

Først og fremmest sker der det at din hund ikke bærer hundetegnet. Det betyder at ingen kan se hvor din hund høre til. Det mindsker dine chancer for at se din hund igen. Mange mennesker er ikke nødvendigvis glade for hunde og slet ikke hvis den ikke bærer hundetegn. For det kan godt sætte tanker i gang hvis en hund render rundt uden hundetegn og måske uden halsbånd. 

Hvis og såfremt din hund ikke bærer halsbånd så er det også utrolig svært at holde din hund fast. Det er endnu en god årsag til at bære halsbånd og hundetegn. Sidst men ikke mindst kan du også få en bøde for at gå uden hundetegn. Det er lovpligtigt at gå med hundetegn jf hundeloven.

Hvor får jeg mere viden om hundetegn

Der findes mange gode steder på nettet hvor du kan læse om hundetegn. Du kan google dig frem eller du kan finde et af de etableret hundesites hvor du kan læse om oplevelser med hunde og selvfølgelig en masse om hundetegn og andre artikler til hunden.

Har du derfor ikke et hundetegn på din hund er det en god ide at skaffe det hurtigst muligt. Du undgår en bøde men først og fremmest øger du muligheden for at dig og din familie kan blive genforenet med jeres hund hurtigst muligt hvis den løber væk.

 

Skriv et svar