Derfor er roning godt

Der findes rigtig mange forskellige sportsgrene som er godt for både krop og sjæl. Men er man virkelig på jagt efter en sportsgren, eller en motionsform, så er roning værd at anbefale. Roning ser mange kvinder som en mande sport eller et manderedskab i motionscenteret. Men hvis man skal gå i detaljer, så er romaskinen faktisk et af de mest effektive motionsformer, hvor man får gang i hele kroppen på samme tid. Det er nemlig ikke kun ben der bliver styrket, men også armene, skuldrene, og tro det eller ej, så gavner det også maven og ryggen.

Det gør roning ved din krop

Roning styrker ikke bare én muskelgruppe, men faktisk får du gang i samtlige muskelgrupper i kroppen. Der er 3 helt basale og effektive resultater som du opnår ved at gå og det er:

 • Du får rørt samtlige muskler i din krop, som styrker dine knogler og mindsker risikoen for knogleskørhed
 • En romaskine er en effektiv og hurtig måde at forbrænde kalorier på, dette er især gavnligt hvis du ønsker at tabe dig.
 • Du forbedrer din kondition markant, som er gavnligt for dit kredsløb, for at holde diverse livsstilssygdomme og hjertekarsygdomme væk.

Det er værd at nævne, at roning er en skånsom træningsmetode, hvis du ønsker effektiv træning i din dagligdag. Du laver nemlig ingen hårde stød eller forkerte, anstrengende bevægelser, når du roer, og så er selve træningsformen skånsomt for dine knogler og dine led.

Hvad styrker roning?

Som nævnt tidligere, så styrker du ikke kun enkelte muskler ved at ro. Du styrker faktisk samtlige muskler i din krop på én og samme tid. For at være helt nøjagtig så træner du 80% af kroppen.

 • Baller
 • Ben
 • Mave
 • Ryg
 • Arme

Udover at det styrker dine muskler i kroppen, så styrker du faktisk også din hjerne. Selvom roning et fysisk krævende, så er hjernen er nødt til at fokusere. Det betyder, at har man tanker eller bekymringer om noget, som man kan lægge de tanker på hylden imens man træner. Det øger ens fokusniveau og gør at man kan bedre kan effektivisere.

Hvordan kommer man i gang med at ro?

Det kommer an på hvordan du gerne vil træne. Mange fitnesscentre har en romaskine, som man kan anvende alene, eller som man kan involvere i sin generelle træning. Men har dit træningscenter ikke sådan en maskine, eller hvis du blot ikke har et ønske at at melde dig ind i et fitnesscenter, så er der også mulighed for at købe billige romaskiner på nettet. Det giver en mere intens og fast træningsform at have sådan en maskine i hjemmet. Dette har mange fordele blandt andet:

 • Du kan træne når du vil, uden at være afhængig af dit træningscenters åbningstider.
 • Har du børn eller ikke mulighed for at komme afsted til træning, kan du nemt finde maskinen frem og træne. Eventuelt når børnene er puttet om aftenen.
 • Du finder hurtigt en fast rutine og får trænet oftere. Mange har svært ved at tage sig sammen til at komme afsted til træningscenteret. Det er lettere at romaskinen finder dig.

Skriv et svar