Derfor skal du vælge økologisk

Hvad er økologi?

Økologi har du måske hørt om mange gange, og ser det når du handler og kigger i magasiner. Men hvad er det egentlig? – Jo ser du, økologi er en bestemt slags produktion, hvor man ønsker at tænke mere rent, og uden tilsætningsstoffer mm. Når du handler økologiske vare, så er det lavet med omtanke på miljø, dyr og mennesker. Økologisk mad er uden pesticider, der bliver taget højde for at dyrene har haft en godt (bedre) liv, og så er det lavet med omtanke på at passe på miljøet. 

I Danmark består 13% af det samlede fødevaresalg, af økologiske vare. Det er været stigende de sidste mange år, netop fordi at der er kommet en større fokus på folkesundhed, at tage sundere valg, at tage hensyn til dyrene velfærd, og samtidig undgå unødige sprøjtegifter og tilsætningstoffer. Så generelt set, føler man sig sunder enår man køber økologiske varer, men man bliver faktisk også sundere.   

Økologiske fødevare

Ved køb af økologiske fødevare, så er varene dyrket mere rent, end det ellers er. For økologiske varer bliver ikke sprøjtet med syntetiske pesticider. De ikke økologiske varer, sprøjtes med prestider og tilsætningsstoffer, for at forbedre smag og holdbarhed mm. Men hos økologiske varer lægger man mere vægt på, at fødevaren skal have sin naturlige holdbarhed, smag og sågar farve. Desuden er de uden tilsætningsstoffer som sødestoffer, farvestoffer og sødemidler mm. Økologiske fødevare er mælet med et rød Ø ude på pakken. 

Desuden er der bedre forhold hos økologiske landsbrugsdyr. Der er fx. Regler om hvor meget plads de må få, hvilken mad de må spise, om de må være ude eller inde, og hvor længe de må længe. 

Økologiske hudplejeprodukter

Der er også kommet rigtig mange økologiske hudplejeprodukter på det danske marked. Og det er i takt med, at vi er begyndt at tænke mere over hvor valg af råvarer. Og hvis man ikke vil spise et æble der er sprøjtet med pesticider, så vil man heller ikke smøre sig med unødige tilsætningsstoffer i ansigtet eller på kroppen. 

Dog skal man være ekstra opmærksom, hvis man gerne vil købe økologisk hudplejeprodukter, fordi der ikke er lige så skrappe regler i forhold til økologi, hvad angå hudplejeprodukter, og derfor kan et firma godt kalde sit produkt økologisk, selvom der kun er ét produkt ud af 10 der er økologisk. Det samme gælder med økologisk CBD olie. Der er dog nogle mærker, som er 100% økologiske, som fx. COSMOS, Mellisa, Rudolph Care mf. 

Økologisk tøj

Du kan også støde på økologisk tøj når du shopper. Hvad betyder det egentlig? For at et stykke tøj kan kalde sig økologiske, så skal materialet, som tøjet er lavet af, lavet af økologiske naturmaterialer. Det er for eksempel uld og bomuld. Men ligesom med de økologiske hudplejeprodukter, så er der altså ikke de helt store krav ift. at kalde sin produktion økologisk. Det eneste er, at man skal købe økologisk garn/materiale. Så man kan hurtigt blive narret. Men hvis man har udset sig noget økologisk tøj, så undersøg firmaet, fordi der er faktisk firmaer, som går 100% op i at deres materialer er rene. 

Skriv et svar