Digitalt piano er et el-klaver

Vi er mange, der gerne vil lære at spille på klaver. Måske er der nogen af os, som bare gerne vil opfriske det klaverspil, vi lærte, da vi var børn. Men vi får det ikke gjort. Måske fordi vi er dovne. Oftest fordi vi ikke lige har plads til at have et klaver stående i vores bolig. Et klaver er jo et stort skrummel. Et kæmpe møbel. Det fylder.

Hvis vi har plads, så er det måske et spørgsmål om penge. Et opretstående klaver kan være dyrt. Og det kan være svært at spare sammen lige nu, hvor priserne på alt bare stiger, og stiger.

Køb et digitalt piano / el-klaver

Men skal det afholde os fra at lære, at spille på klaver – eller at friske det, vi lærte engang op? Nej. Det skal det ikke. Der er nemlig mange muligheder for at komme i gang. Du kan nemlig købe et digitalt piano også kaldet elklaver. Det er en digital udgave af et klaver, og de kommer i mange forskellige udgaver og i mange forskellige prislag.

Du tænker måske, at sådan et piano nok også er dyrt. Til det kan jeg fortælle dig, at du også kan få billige digitale pianoer. Et digital piano behøver ikke at koste, nær hvad et klaver kan koste. Du kan faktisk få et billigt digital piano, som koster under 1.000 kr. Du kan også få et digital piano, der koster flere tusind kroner. Så du kan nok regne ud, at der findes et stort udvalg.

Hvad er et elektrisk piano?

Og hvad er et digital piano så? Det er et elektrisk klaver, som du kan spille på når som helst. Der er nemlig mulighed for, at du kan tilslutte høretelefoner til det, så du ikke forstyrrer resten af familien – eller naboerne, når du nu absolut vil spille midt om natten!

Det specielle ved et digital piano er, at det gengiver lyden fra et klaver eller et flygel. Du kan indstille det, så det lyder som enten klaveret eller flygelet.

Er det ikke nogle gode fordele? Du får med andre mulighed for at spille på enten et klaver eller et flygel. Og det kunne du nok ikke, hvis du købte et klaver.

Behøver ikke fylde meget

Men ikke nok med det. Der er en anden god fordel ved et digital piano: Det behøver ikke at være ret stort. Det kan faktisk fås i størrelser, som minder meget om keyboards. De er mere mobile. De kan nemt flyttes. Dermed skal du ikke absolut finde et særligt rum til dit klaver. Du kan fx sætte det på en særlig bænk og stille det op i stuen. Eller du kan sætte pianoet på dit skrivebord og spille på det.

Selvfølgelig kan du også købe et digitalt piano, der ligner et gammeldags klaver. Sådan et opretstående klaver. Det fylder naturligvis meget mere – og er ikke så mobilt. Det er din beslutning, hvad du skal købe.

Og ja, hvor køber du et digital piano. Du kan finde dem i musikforretninger, der også sælger instrumenter. Men for at spare tid, så søg efter ”Salg af digital piano” på nettet. Du vil få mange forslag til, hvor du kan købe dit fra.

Skriv et svar