Drivhus i haven – det skal du være opmærksom på

Frugttræ i have

Flere og flere danskere er begyndt at gå op i at dyrke nogle af deres egne råvarer. Det kan være kartofler, gulerødder, ærter og meget mere.

Vi elsker hyggen omkring at holde en køkkenhave, og flere vælger at tage skridtet videre og få lavet et drivhus.

Det giver nemlig nogle muligheder, du ikke vil have ellers, og i denne artikel går vi i dybden med, hvad du skal være opmærksom på, når du går i gang med projekt-drivhus.

Placer dit drivhus væk fra skyggen

Det er vigtigt, at du ikke placerer dit drivhus i skyggen af træer eller andet, der på en eller anden måde kommer til at holde solen ude. Det er alfa og omega, fordi hele pointen med drivhuset er, at du får mulighed for at dyrke nogle af de afgrøder, der kræver et varmt miljø.

Hold dit drivhus rent

Når først drivhuset er kommet op, er det vigtigt, at du holder det rent, så du får fjernet insekter, æg og svamp. Specielt efter en lang vinterperiode er det vigtigt, at du får gjort dette, da der typisk har opbygget sig nogle lag, som kan have negativ på de ting, du forsøger at dyrke.

Temperaturen

Der skal helst være omkring 25 grader i dagtimerne, og der skal være omkring 15 i nattetimerne.

Er det ikke muligt for dig at varme det op i køligere perioder, er det en god ide, hvis du venter med at dyrke, indtil vejret er på et sådant niveau, at temperaturen passer. Eventuelt kan du bruge noget plastik som overdækning, da det kan hæve temperaturen en smule.

Husk at få skiftet jord

Det går ikke, at du planter i den samme jord hvert år, da det kan gå ud over væksten af dine afgrøder. Bruger du den samme jord over flere år, kan det resultere i dårlig- eller misvækst.

Desuden er der større chance for svamp samt skadedyr i jorden, og det skal du være foruden, hvis dit drivhus skal blive en succes. Vi anbefaler mærket, Pindstrup.

Har du planer om, at der skal et nyt projekt i gang omkring boligen, kunne et drivhus være en mulighed, hvis du altså nyder at dyrke din helt egen mad. Det er ikke lige til at holde styr på drivhuset, men med de ovenstående råd er du kommet et godt stykke, og det er vigtigt, du holder dem in mente, da du så vil opleve de bedste resultater.

Skriv et svar