Du er godt sikret med en fremtidsfuldmagt

Mand står med sparegris

Skab en sikkerhed og tryghed for dig og din familie med en fremtidsfuldmagt. Hvis du en dag kommer ud for, at du ikke selv er i stand til tage hånd om dig selv og din fremtid, så kan du få oprettet en fremtidsfuldmagt.

Hvordan virker en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt fungerer på denne måde:

  • Du opretter den selv – gerne i samarbejde med en jurist i form af en advokat.
  • Den bliver kun aktuel hvis du skulle gå hen at blive syg eller svækket.
  • Du kan give den til én eller flere personer som du stoler på. Personen/personerne som har adgang til denne, får også adgang til dine økonomiske og personlige forhold. Vælg derfor nogle personer med omhu.
  • Opret en fremtidsfuldmagt i dag mens du er rask, så ved du hvordan din fremtid bliver, hvis du skulle gå hen og blive syg eller svækket

Hvis man får udarbejdet en fremtidsfuldmagt mens man er rask, har man mulighed for selv at vælge sin værge. Det kan give en sikkerhed til dig og dine pårørende. Hvis du har flere personer at vælge imellem, vil det være en god ide at snakke med dem. Find ud af om, det er noget de gerne vil gøre for dig hvis du en dag blev syg eller svækket. Så er personen orienteret om det hvis uheldet er ude. Så er du også selv sikker på at du ikke har vedlagt en ”ufrivillig” opgave til en der ikke ønsker det.

Er det en god idé at oprette en fremtidsfuldmagt?

Det vil være en rigtig god ide at få den lavet og udarbejdet. I tilfælde af man ikke selv er i stand til at bedømme og vurdere sin egen fremtid, ved man på forhånd hvem der gør det for dig. Det kan give ro i sindet. Dine pårørende vil også være dig taknemmelig for at, du selv har været med til at forme din fremtid som du selv ønsker det.

Udarbejdelse på den rigtige måde

Hvis du vil have en fremtidsfuldmagt udarbejdet på den rigtige måde, og til billigere penge end hos en advokat. I samarbejde med dig, får du den lavet og beskrevet som du ønsker det.

For at tage fremtidsfuldmagten i brug skal du:

  • Fremlægge en lægeerklæring til familieretshuset
  • Erklære at din kommende værge er bekendt med din anmodning
  • Du skal selv kontakte dine nærmeste pårørende

Hvis din anmodning om at tage fremtidsfuldmagten i brug godkendes af familieretshuset, så koster dette et gebyr på 900,- kr.

Hvis den godkendes, er det hermed fremover din værge der kan/skal hjælpe dig med dine beslutninger, økonomiske og personlige forhold. Det giver en tryghed for familien.

Skriv et svar