Events for firmaer?

Nu skal I til at lægge sidste hånd på årets budget. Det er faktisk allerede for sent. Men I har valgt, at I skal modificere det, som regnskabsafdelingen lavede lige inden nytår. Der var nemlig én i den afdeling, som kom til at glemme, at I hvert år afholder et stort firmaarrangement. Det skal I selvfølgelig lige finde pengene til – også i år. Jeres store firmaarrangement plejer nemlig at være det event, som alle i virksomheden glæder sig til at deltage i. Dels fordi det er et event, som altid kulminerer i en kæmpe og megasjov firmafest. Dels fordi det også altid har indhold, som ikke kun drejer sig om at feste.

Værdsat firmaevent

Det er noget, som mange sætter stor pris på. I har nemlig konstateret, at mange medarbejdere ikke gider at gå til firmafester, hvor de bare sidder ved et bord, får noget god mad og drikker sig snalrede. De vil gerne have noget værdifuldt, som de kan bruge til noget. Enten i form af viden, eller en kulturoplevelse, som de vil huske.

Nogle år har jeres firmaevent indeholdt et godt, underholdende og tankevækkende foredrag. Andre år har I været til koncert eller i teateret for at få en fælles oplevelse, som I har kunnet tale med hinanden om under den efterfølgende fest.

Ikke så dyrt endda

Naturligvis skal der afsættes penge til firmaarrangementet. I har dog også besluttet, at i år skal eventet ikke kun begrænses til jeres medarbejdere. I vil gerne inkludere medarbejdernes ægtefæller, partnere eller kærester. De står jo bag ved jeres medarbejdere. Det er dem, der hører om problemerne, der opstår på arbejdspladsen. Det er dem, der trøster, når en arbejdsdag har været dårlig. Det er dem, der opmuntrer, når noget gik galt.

De er en indirekte kraft bag ved jeres organisation, og de fortjener at få at vide, at de også er værdsat.

I har derfor brug for et rimeligt stort budget. I skal nok finde pengene. I har da også sat direktionssekretæren til at lave lidt research på, hvad et stort firmaarrangement koster. Han har allerede indhentet tilbud på teambuilding priser. Vel og mærke på teambuilding øvelser, der kan inkludere alle – både ansatte og deres partnere. Grunden til det er sådan set ikke, at I har brug for at styrke jeres teams. Grunden er mere, fordi I gerne vil have, at alle får nogle sjove øjeblikke sammen – og bliver rystet godt sammen, så selve festen kan blive en uforglemmelig oplevelse for alle. Sekretæren har også fået tilbud på, hvad selve firmafestens menu vil koste. I er ved at danne jer et overblik over, hvad hele arrangementet vil koste.

Brikkerne skal falde på plads

Nu skal regnskabsafdelingen så bare lige finde nogle penge hist og her i budgettet. Måske skal der skæres lidt ned på udgifterne til nye lap tops til medarbejderne. Måske må I finde pengene i budgettet for firmabilerne. Måske kan der også skæres lidt i rejsebudgettet. Et er sikkert: Firmaarrangementet og den dertil hørende personalefest har høj prioritet i jeres optik – og skal også have det i jeres budget. Inden for rimelighedens grænser naturligvis.

Skriv et svar