Få mere ud af opsparingen med kloge investeringer

Sådan kommer du godt fra land med at øge din formue

Mange danskere har deres pensionsopsparing investeret gennem et pensionsselskab, som selv tager hånd om, hvor pengene skal investeres, som oftest i aktiefonde. Det giver små, sikre overskud, men man betaler samtidig også pensionsselskabet for denne service. Med andre ord kommer man aldrig helt i nærheden af de store formueforøgninger med denne form for investering.

Uanset om du har leget med tanken om selv at investere din pension klogt og aktivt, om du gerne vil have børnenes opsparinger til at blomstre eller du gerne ser dig selv have en god portion penge til køb af bolig om et par år, så læs med her.

Vi har nemlig samlet de bedste råd til at komme godt fra start, når du skal gøre dine første kloge investeringer.

Hvilken type langsigtet investering skal jeg vælge?

Grundlæggende kræver langsigtede investeringer ikke andet end en fornuftig investeringspulje til at starte med – og så ikke mindst tålmodighed og lysten til at holde sig opdateret om kursudviklinger og andre faktorer på aktiemarkedet. Du bør som nybegynder dog heller ikke satse rub og stub, så de fleste investor-eksperter råder til at du starter med fornuftige 5.000-10.000 kroner. På den måde kan du få fat i en god håndfuld aktier og værdipapirer fra forskellige brancher og industrier.

Du bør nemlig ikke samle alle investeringer i én kurv, forstået på den måde at hvis ét marked går ned, så har du stadig dine aktier i et helt andet marked. Sats derfor bredt – fx på forskellige brancher inden for IT, samtidig med at du fx også har aktier i transportbranchen, vedvarende energi eller lignende.

Investering i aktier, aktiefonde, obligationer, værdipapirer på fx sølv og guld samt fast ejendom er nogle af de mest populære langsigtede investeringer.

Hurtige afkast med aktive og mere kortsigtede investeringsformer

Copytrading, daytrading og investeringsrobotter er alle typer af investering, hvor du i reglen kan vinde gode overskud ind på daglig basis. Daytrading kræver dog at du ved en del om de forskellige markeder og kan lave en teknisk analyse for derved at kunne “forudsige”, hvad du ét øjeblik kan købe, for så at sælge dyrt det næste øjeblik. Der er virkelig gode fortjenester at hente, hvis man er en dedikeret og aktiv daytrader – men der er også næsten lige så profitable smutveje, hvis du ikke lige vil give dig så voldsomt i kast med børsmægler-faget.

Copytrading og investeringsrobotter er meget populære services, hvor specialiseret software kan købe og sælge dine ønskede aktier og værdipapirer – på rette tidspunkt og indhente dig gode fortjenester. Du kan læse meget mere om disse smarte former for online investering på mininvestering.dk/investering, hvor du også finder danske anmeldelser af investeringsplatforme og solide guides til begyndere på aktiemarkedet.

Skriv et svar