Få motion med ravjagt

Ravjagt er for hele familien

Hvis du er på udkig efter den næste gode familieudflugt eller en hyggelig og spændende aktivitet med dine venner, så kunne ravjagten være et godt bud. Det lyder måske spøjst, men ravjagt bringer faktisk eventyr, viden og motion sammen i en herlig aktivitet. Ravjagt er til både børn og voksne

Vælg den rigtige ravlygte

Når du skal vælge en ravlygte til din ravjagt, så er det vigtigt at sætte sig ind i de forskellige muligheder for der findes rigtig mange forskellige modeller og det første du skal tage stilling til er om du vil have en håndholdt ravlygte eller en pande ravlygte. For det første er det vigtigt at beslutte om jagten foregår på land eller i vand. De forskellige lygter har nemlig forskellig styrke, som kaldes keglestyrke. Keglestyrke angives i tal fra 0-10, hvor 10 er det kraftigste. Du skal have en kraftig keglestyrke i lygten, hvis du skal lede efter rav i vandet, så du kan lyse dybt ned. Du kan også få ravlygter, der er egnet til både land og vand.

Ravjagt er for børn og voksne

Der er altså læringspotentialer i ravjagten, som både kan handle om rav og stenens historie, men også hvordan man begår sig i naturen. Det er let at gøre ravjagten til en eventyrlig tur, hvor man sammen går på opdagelse ved vandet. Man kan mens man leder fortælle børnene om ravstykkernes tilblivelse, og hvordan man førhen har brugt rav. Man kan lave konkurrencer og lege, hvor man skal finde det største eller ældste stykke rav.

Ravstenene kan altså findes i sandet langs vandkanten og ude i havet mellem sand og sten. Og derfor er de selvfølgelig ikke ligetil at få øje på mellem de små sandkorn. Derfor er der selvfølgelig nogle forberedelser, man skal gøre sig, hvis man skal have en succesfuld ravjagt.

En ny form for motion

Et af de mest undervurderede fitness aktiviteter er jogging. Det er gratis at gå, kan udføres indendørs såvel som udendørs, og så kræver det ingen udstyr, udover et par komfortable sko. Det er en tilgængelig form for træning, som kan udføres hvor som helst, når som helst, og i den ønskede mængde. Gåture på daglig basis er også en effektiv måde at vedligeholde vægten eller at smide de ekstra kilo. Og ved blot at tilføje nogle intervaller, lidt core-arbejde eller styrketræning kan du øge virkningen af din daglige gåtur.

Sand giver modstand, der styrker indersiden af foden, dine ankler og benmuskler. Når du går barfodet på stranden, går din fod derfor igennem hele sin bevægelse, og hver gang din fod synker ned i sandet, skal dine muskler arbejde ekstra hårdt for at skubbe dig op igen og bevæge dig fremad. Ud over de muskulære fordele vil modstanden ved at gå på sand forbrænde flere kalorier.

Ved blot at inkorporere nogle af de ovenstående tips i din daglige gåture, kan du gøre din aktivitet mere effektiv og komme hurtigere i form.

 

Skriv et svar