Find nemme og lækre retter til aftensmaden

Aftensmaden er ofte der, hvor vi samles med familien og deler dagens begivenheder. Men af og til kan det være svært at blive ved med at finde på, hvad der skal på tallerkenerne. Med den travle hverdag som mange har, ender det derfor tit med, at man laver den samme mad uge efter uge.

Vil man gerne lidt ud af rutinen og hente inspiration til nemme og lækre retter til aftensmaden, kan man med fordel tage et kig på www.romanovich.dk, hvor der findes mange gode retter og inspiration til hverdagen.

Sund og nem mad

Hverdagens mad behøver ikke at være hverken kedelig eller besværlig. Der findes et hav af lækre og sunde retter til aftensmaden, der er nemme at lave. Prøv for eksempel at lave sunde boller i karry. Her kommer der gang i krydderierne, som er en kendt sundhedsbooster.

Vil man gerne have lidt mere fisk på bordet i familien, som ellers ikke er de store fans af fisk, kan man lave en lækker lakselasagne. De fleste børn er vilde med lasagne, så denne ret er god på vejen mod at få børn til at spise mere fisk. En anden nem og børnevenlig ret er pastasalat med bacon. Denne kan enten udgøre et hovedmåltid i sig selv eller fungere som lækkert tilbehør til kød.

Frisk klassikerne op

En klassiker i det danske køkken er frikadellen. Den kan af og til synes at være lidt kedelig, men derfor behøver den ikke skiftes ud. Klassikkerne kan ofte blive meget mere spændende med nogle enkle ændringer.  Ved at tilføje nogle ekstra krydderier i farsen såsom hvidløg og persille, så har man pludselig græske frikadeller, som er lidt mere smagfulde end de danske. Det samme gælder for flødekartofler eller tarteletter.

Hvem siger, at desserter kun hører weekenden til? Gør hverdagen lidt sjovere ved at unde familien en hyggelig dessert. Prøv for eksempel at lave en svampet chokoladekage, der med garanti vil skabe begejstring. En chokoladekage kan nemt laves i forvejen, så den er klar og lige til at sætte på bordet efter hovedretten.

Tag ud og spis

En anden måde at pifte hverdagsmaden lidt op på er, at forkæle familien med en tur ud og spise i ny og næ. På nettet kan man nemt finde anmeldelser af både gode, billige og børnevenlige restauranter. Det behøver ikke at koste en formue at gå ud at spise. Men det vil helt sikkert give et frisk pust til den måske ellers rutineprægede hverdag. Uanset om man er til buffet, isbar eller a la karte, så findes der sikkert en god restaurant i nærheden, som man også har råd til at spise på i hverdagen.

Skriv et svar