Giv nyt liv til dine frugttræer

Foråret er på vej, og det er en god anledning til at gå i gang med nye projekter i haven. Du vil få stor glæde af resultaterne hele året rundt og kan høste eget frugt eller grønt, som er fri for sprøjtegifte og kemikalier.

Grønne projekter

Hvis du er den heldige ejer af en have, er denne tid på året oplagt til at gøre haven klar til den kommende årstid. De lyse dage kan med fordel bruges på nye projekter i haven. Det kan for eksempel være blomster, buske eller frugttræer. Prøv for eksempel at plante hindbærbuske og brug de søde bær til at lave en dejlig hindbærmousse. Det giver stor tilfredshed at kunne høste frugt eller grønt fra egen have, og de kan nydes, som de er eller bruges i forskellige retter.

Giver glæde året rundt

En flot og velplejet have kan nydes året rundt især i sommermånederne, hvor mange tilbringer de varme dage og aftener i haven. Noget, som pynter meget i en have, er frugttræer. Du behøver nødvendigvis ikke at eje en stor have, da der findes frugttræer, som ikke bliver så store. Har du allerede frugttræer, og har de ikke givet så god høst og trænger til nyt liv? Så kan du med fordel bruge en podekvist.

Hvad er en podekvist?

En podekvist er en kvist, du tager fra et sundt træ af samme sort, som det træ du vil give nyt liv. Podekviste kan købes, men måske har du en ven eller nabo, som kan give dig én. Podekvisten fastgøres til den gren, du vil pode med malertape eller podetape. Hvis din podning lykkes, vil der vokse fine nye grene på træet. Det er desuden meget mere bæredygtigt at pode dine frugttræer i stedet for at købe og plante nye.

Skriv et svar