Grundregler i hundelydighed

Søde hunde

Vidste du, at ca. hver femte husstand i Danmark har hund? Det betyder faktisk, at hvis der er 20 huse på den villavej, hvor din bolig ligger, så er der også 4 hunde inde bag ved hegnene på vejen. I gennemsnit. Der kan være flere eller færre hunde på din vej. Er du selv en af de 4, der holder hund, så håber jeg virkeligt, at du også har været til hundetræning med den.

Børn og hunde

Her bor jo sikkert også nogle småbørnsfamilier, som ikke selv har hund. Men deres børn vil meget gerne lege med din hund. Og det kan sommetider gå lidt voldsomt for sig. Børn er jo ikke altid de mest milde legekammerater. Og en hund vil altid forsvare sig, hvis den føler sig truet, eller bliver skræmt. Måske er du en af de nye hundeejere, som blev registreret sidste år. I købte måske en hund, fordi den er sød og kærlig. Og det er rart at gå en tur i naturen sammen med den.

Hundetræningens 10 grundregler

Men har I lært at træne hunde med de 10 grundregler? Altså en hund skal jo trænes til at lystre jer. Det er jo hverken behageligt at blive gået en tur af en hund eller at skulle til at undskylde overfor en husejer, når hunden er løbet ind på hans grund uden at få lov til det. Måske har I fulgt et minikursus i træning af hunde. Men det at lære at træne hunde kan man ikke bare sådan få overstået på nogle få uger. Det tager lang tid at lære det.

En hund er en hund, tænker du måske. Ja, en hund er en hund. Med, hvad er det så? En firbenet ven? Ja, måske. Hvis du lærer den, at I er venner. Hvis du lærer den, at du har respekt og kærlighed for den, men også at det er dig, der bestemmer, så kan I være gode venner. I et langt liv sammen. Men lærer du ikke at træne din hund, så kan du løbe ind i alvorlige problemer. I første omgang vil det måske bare være små problemer med, at hunden gør, som det passer den derhjemme. Det kan dog føre til stor irritation og problemer i familielivet. I næste omgang kan det føre til ulykker for andre mennesker – og det vil du helst undgå, fordi det kan udvikle sig til retssager og meget mere.

Lær at træne rigtigt

Derfor er det vigtigt, at du husker, at du skal lære at træne hunde, når du anskaffer dig en hund. Især hvis det er, første gang du får en hund. Får du en hund, så meld dig til, at kursus i hundetræning. Hurtigst muligt. Det kan betale sig. Rent ud sagt. Begynder du at lære at træne din hund tidligt, så vil du få meget mere sjov tid sammen med den. Og det kan udvikle sig til et helt specielt bånd imellem dig og din hund. Og hvem vil ikke gerne have sjov tid sammen med hunden. I stedet for en pinefuld tid, hvor I bare er sammen og pligtskyldigt går en lille tur, fordi I ved, at hunden skal luftes.

Skriv et svar