Guide til køb af stjernekikkert

Har du nogen sinde set op på stjernerne og været fascineret af det store univers? Eller kigget op på månen og tænkt at det kunne være sjovt at se lidt nærmere på månens flotte kratere. I så fald burde du overveje at købe en stjernekikkert, så du kan se nærmere på de fantastiske himmelobjekter.

Hvilken stjernekikkert skal du vælge

Der findes et hav af forskellige stjernekikkerter på markedet. En tommelfingerregel er, at som nybegynder skal du vælge så nem en stjernekikkert som muligt. Det er også vigtigt at vælge en kikkert der passer til dit budget. Typisk skal du kigge efter et linseteleskop, som oftest er prisbillige og nemme at betjene. Et linseteleskop er den klassiske stjernekikkert med et langt rød, hvor du kigger ind i den ene ende. Der findes stjernekikkert mærker på markedet, som er indrettet således, at du kan bruge din smartphone som en guide til nattehimlen. Dette er meget praktisk som nybegynder, i det du får en live opdateret oversigt over de himmelobjekter der er i øjeblikket på himlen.

Kan man også få teleskoper til børn

Sagtens – der findes mange forskellige stjernekikkerter til børn som de kan få stor glæde af. Her er prisen typisk lidt lavere og kvaliteten også derefter. Men finder børnene først interesse for himmelrummet, kan man købe en bedre stjernekikkert som også voksne kan bruge uden problemer. Det er vigtigt at hjælpe børnene i den rigtige retning, når de skal se på stjernerne. Et godt sted er altid at starte med at kigge på månen – den er nem at finde og der er masser at se på.

Køb stjernekikkert et professionelt sted

Når du skal i gang med at se på stjernehimlen, er der mange ting du skal lære. Derfor er det vigtigt at du vælger at købe en stjernekikkert et sted hvor du samtidig kan få rådgivning. Der er mange gode fif som du skal lære og det kræver lidt tålmodighed i starten. Vores klare anbefaling er at købe din nye stjernekikkert hos en forhandler der samtidig kan hjælpe dig helt i mål med din nye hobby.

Herfra vil vi ønske dig rigtig meget held og lykke med din nye interesse og med håbet om mange gode skyfrie timer hvor du kan nye den imponerende stjernehimmel.

Skriv et svar