Hemsedal i Norge

Det har været en vidunderlig sommer. Vi trodsede alle vores betænkeligheder og tog en hurtig beslutning: Europa åbner sine grænser. Vi tager på kør selv ferie til Italien. Og det gik virkeligt godt. Vi havde ikke nogen problemer med at finde overnatning på vejen derned. Ved grænserne var der heller ikke problemer. Vi har jo det her corona-pas, som viser, at vi er vaccinerede.

Lokale regler

Naturligvis overholdt vi også de lokale regler, der var undervejs med at holde afstand, bruge håndsprit og ansigtsmasker. Det var sådan set ikke så anderledes, end det er i Danmark. Så ja, nemt nok. Vores ferie varede i 3 uger, og vi nød at være på farten. Vi nød at lære Norditalien at kende.

Nu er det, så sensommer og efteråret står lige for døren. Her er lidt kedeligt. Det må jeg sige. Gråvejr og regn. Et enkelt solstrejf hist og pist. Men det gør sådan set ikke noget. Vi har travlt i vores hverdag. Arbejde. Aktiviteter og socialt liv. Det er fint.

Skiferie i Hemsedal

Men vi har da også planlagt, at vi vil tage på vinterferie. Engang i slutningen af februar næste år. Sådan, lige efter at skolerne har holdt deres ferie. Og vi vil på skiferie i 2022.
Jeg har savnet at komme ud og stå på ski i meget lang tid. Der falder jo ikke så meget sne her i landet, at det kan betale sig at finde skiene frem. Og nu, hvor det lader til, at der ikke vil være de strenge regler for indrejse til Norge, så har jeg et ønske om at komme derop og stå på ski. Måske bliver det en skiferie i Hemsedal i Norge. Jeg har læst, at deroppe er der mulighed for både at løbe langrend og alpint. Og det er noget, vores børn er ved at være store nok til at kunne kaste sig ud i. Det alpine skiløb altså.

Nogle af vores venner var deroppe for nogle år siden. De havde været meget begejstrede for området. Det er varieret, og det er børnevenligt. Så det lyder ideelt for os.

Børnene er helt vilde

Børnene er også helt vilde med tanken om at komme til at stå på ski. De har hidtil været for små til, at vi turde tage af sted med dem på skiferie. Men vores sommerferie beviste overfor os, at de faktisk er store nok. Der var ikke en eneste sur mine over kedsomhed, da vi kørte til Italien i sommers. Ok, der var en enkelt dag, hvor den mindste var lidt køresyg. Men det var det hele. Så det her med at kunne køre på, ferie til ukendte områder er tilbage i vores liv igen. Det er dejligt. Det er jo vores foretrukne måde at holde ferie på. Men imens børnene har været små, har det været charterferier, hvor alt er ordnet for os på forhånd. Nemt, men lidt for kedeligt.

Så ja, vi skal da benytte os af mulighederne, vi har. Og når vi nu næsten lige har haft gode erfaringer med at køre på ferie selv igen, så har vi modet til at gøre det oftere igen.

Skriv et svar