Her er et godt IT program til virksomheder – Business Central

Business Central er et rigtig godt IT program til virksomheder. Det er ikke så vigtigt hvilken branche, din virksomhed er indenfor, for at kunne anvende programmet. Business Central indeholder nemlig meget forskellig funktionalitet og er udviklet til at understøtte de mange forskellige administrative arbejdsprocesser indenfor bogholderi, salg, indkøb, rapportering, sager, ressourcer, service og produktionsstyring. Derfor kan også din virksomhed anvende programmet.

Man kan købe programmet i to forskellige udgaver; den lille og store pakke. Den lille pakke har funktionalitet til avanceret økonomistyring, indkøb, salg og sager og ressourcer. Den store indeholder det samme samt produktionsstyring.

For at købe Business Central skal man henvende sig hos en Microsoft partner. De er certificeret af Microsoft til at supportere og sælge licenser til Business Central. En Microsoft partner kan også hjælpe med at installere programmet og sætte det op for virksomhedens brugere. Programmet er effektivt at anvende for særligt økonomimedarbejdere. Man kan lave bankintegration og man kan sætte godkendelsesprocesser op i programmet, så det er nemmere at få kolleger til at godkende indkøb, bilag mv. Programmet giver overblik og styring over rapportering. Man kan foretage analyser og opsætte budgetter. Har man brug for at arbejde videre med budgetter, kan man kopiere tallene til Excel for at arbejde med tallene her.

Business Central er et omfattende program med mange funktioner. Derfor er det en fordel at få undervisning i programmet, når det er første gang, at man skal arbejde med programmet. Et kursus varer typisk kun en dags tid hvor en erfaren Business Central konsulent vil undervise i programmet. Man kan bl.a. få undervisning i økonomistyring eller debitor- og kreditorstyring, hvor man lærer om at bogføre, afstemme moms mv. Det er en stor fordel for de fleste at tage et kursus i programmet. Man kan også lære hvordan man navigerer i programmet, og f.eks. lære om genvejstaster, filtre mv. i programmet. Mange brugere anvender f.eks. filtre i programmet eller trækker rapporter fra programmet, hvilket man også kan lære på et kursus. At trække en rapport fra programmet kan f.eks. være en debitorliste over de 10 kunder, der har købt mest sidste år. Det kan også være en top-10 liste over mest sælgende varer eller andet.

Business Central skal typisk sættes op efter den enkelte virksomheds behov og arbejdsgange. Man kan sjældent undgå at få lavet lidt tilretninger i programmet. Særligt fakturaer skal tilpasses lidt, så kundens logo og bankkonto fremgår at fakturaer, når man sender dem til kunder. Mange vælger også at få Business Central integreret til andre programmer. Det kan være en webshop eller andet. En Microsoft partner kan hjælpe med at analysere de mest kritiske arbejdsprocesser for at se på hvordan programmet skal sættes op. Men også for at give indblik i, hvordan nogle arbejdsopgaver evt. kan udføres anderledes for at gøre dem mere smidige og effektive vha. Business Central programmet.

Skriv et svar