Hvad er det man betaler for ved medlemskab i en a-kasse? 

Hvad er det man betaler for ved medlemskab i en a-kasse? 

Det man betaler for ved at være medlem af en a-kasse er primært retten til dagpenge, da man efter man har været medlem i en periode for ret til det vi kalder for dagpenge. Dagpenge er en overførselsindkomst, som man kan få udbetalt, hvis man er foruden arbejde. Dog er der nogle regler i forhold til hvornår og hvordan du får dem udbetalt. Vælger du selv at sige op, kan der gå lidt tid før man kan få udbetalt dagpenge. Men slutter man en uddannelse eller man bliver fyret har man ret til dagpenge, fra den dag, hvor det sker. Dagpenge bliver trods af navnet udbetalt i slutningen af måneden.  

A-kasse prisen variere alt efter hvad for en a-kasse man kigger på. Nogle har valgt at specialisere sig inden for en bestemt del af arbejdsmarkedet og har derfor bedre kompetencer inden for denne del af arbejdsmarkedet. Derfor ses det ofte, at det er dem, som har en højere medlemspris. Der er dog en del a-kasser som ikke har et særlig kompetencefelt derved har de en større medlemsliste og kan derfor presse priserne en del mere. Derfor finder man typisk den billigste pris blandt de a-kasser, som ikke har et særligt kompetencefelt. Dog er der måske skrabet lidt mere i rådgivning af netop din situation. Eksempelvis tager de hele jobmarkedet over med en bred kam og det kan derfor være en lidt fejlrådgivning man kan få, da de måske ikke har den bedste forstand på det enkelte jobmarked.  

Der findes dog en hel del a-kasser uden særlig kompetence og kommer man til at overse en, kan man måske ikke finde det bedste tilbud på medlemskabspris, der er på markedet. Derfor kan det være smart at lave en komplet undersøgelse af a-kasse pris. Her findes der en række sammenligningssider, som man kan finde via en hurtig google søgning. Dog hvis man ønsker en komplet, hvor der ikke mangler nogle a-kasser, så kan du med fordel tjekke LetFinans sammenligning af a-kasser. Her får du en komplet information om medlemsadgang, priser og kompetencefelter. Derved kan du foretage et oplyst valg, når du skal finde din næste a-kasse.  

Skriv et svar