Hvilke signaler sender en festkjole?

Dit valg af festkjole og tøjstil generelt, fortæller meget om hvordan du er som person. Er du en person der godt helst vil blænde ind i mængden og ikke have for meget unødigt opmærksomhed, eller elsker du opmærksomheden i ethvert rum, og næsten skriger for opmærksomhed?

Det kommer an på hvordan man gerne vil have at festkjolen ser ud. Men kan få mange forskellige farver, former, med få eller mange detaljer, ultra lårkort eller moderat længe til lige over knæene. Alt i alt, sender festkjolen et tydeligt signal om, enten hvordan du er som person, eller hvordan du gerne vil opfattes som person.

Lad mig lige give dig 3 forskellige eksempler på hvordan signalerne kan opfattes:

1.

Du kommer gående til et fint arrangement, men mange fine mennesker. Du føler selv at du falder fint ind ind i mængden, med din stilede sorte kjole. Men pludselig ser du en pige komme gående ind i lokalet. Hun har en skrigende rød kjole på, som er lårkort. Den har gennemsigtige detaljer, så man kan se hendes bare, skrøbelige hud. Den har mange detaljer i form af pynt, som perler, og forskellige former for stof, som almindeligt bomuld og blondestof, net mm, så man nærmest ikke kan nå at få alle detaljerne med i bare ét hurtigt kik. Hun har sort overknee støvler på, som dækker det meste af hendes ben.
Hendes hår er lyst og langt, det er krøllet så det fylder rigtig meget, sprøjtet med glimmer til sidst, så spotlyset får håret til at glitre og glimte.

Hendes læber er knaldrøde, samme farve som kjolen, så det matcher. Hendes øjne er mærke, med sort makeup, så når man ser hende, får øjnene al fokus.

Dette signal hun sender, er at hun vil have AL opmærksomheden der her. Denne kvinde, lad os kalde hende Donna, har det bedst med at være i fokus. Hun vil nærmest gøre alt for at bevare den opmærksomhed, koste hvad det koste.
Det man tænker, når man ser sådan en kvinde som Donna er, at hun er alt for meget. Hun er en med dårlig selvtillid og skriger for at få bekræftelse på at hun er god nok som hun er. Hun dækker sig nærmest i sin billige festkjole, bag al make-upen og håret. Hun Vil elske farverigt tøj, gerne udfordrende, som viser lidt ud, kavalergang, og ikke for meget dækkende, store uldtrøjer, løstsiddende bukser i offentlige lokaler er et total no-go for Donna

2.

Du er til samme arrangement. Du føler stadig at du falder godt ind i arrangementet og nupper en drink mere. I stedet for Donna, så kommer Rebekka. Rebekka har stort langt hår, glattet så der ikke er én eneste krølle et sted. Håret er oversprøjtet med hårlak, så det sidder mere en perfekt! Det er redt tilbage, så der falder tilbage og fortsætter ned til midten af ryggen. At håret et redt tilbage, giver fokus til ansigtet. Rebekka har ganske lidt makeup på. Sort mascara og eyeliner, uden at det bliver for mørkt til hendes grønne øjne. Læberne virker store og fugtige med den neutrale læbestift. Make-upen er neutral og perfekt, ligesom håret.

Rebekka er lidt mørk i huden, så hun har valgt en smuk festkjole der passer godt til hendes hudfarve. Kjolen er mørkeblå. Tætsiddende, så man kan se hendes, igen, perfekte figur. Den er tætsiddende over barmen, uden ærmer, den har lidt spil i stoffet, men ikke overdrevet, som Donnas røde festkjole var. Der er bittesmå pailletter i den mærkeblå aftenkjole, så den glimter i spotlyset, på den stilede og elegante måde. Den er tætsiddende over hendes perfekt formet bagdel, og så begynder kjolen at sprudle ud, med det smukkeste svej. Hun har høje stiletter på, som også glimter i lyset. Hun går der, selvsikker, hviler i sig selv. Stræber ikke efter opmærksom, fordi hun har diskrete farver på, og falder godt ind i mængden. Men på den stilede og selvsikre måde.

Og hvad tænker man så her, som tilskuer? Man bliver forblændet. Rebekka er jo perfekt på alle punkter. Man er lidt misundelige på hendes flotte krop, som hun helt sikkert har kæmpet for i motionscenteret. Men man er også misundelige og betaget over at hun er så bevist om hvad farve og valg af festkjole, som netop passer hende bedst. Man skulle tro at hun også sov i fine festkjoler og løb maraton i de høje stiletter.

3.

Du står og smalltalker med nogle andre gæster. Nipper lidt til din cocktail i ny og næ. Du skal til at tage en tår. Men så ser du, Hanne komme ind ad døren. Du tror næsten ikke dine egne øjne.
Hanne kommer ind i en grå kjole. En meget simpel festkjole, uden noget blondestof, pailletter eller andet. Den er løstsiddende, fordi det kan Hanne bedst lige at have på. Hun kan ikke lide tøj der strammer, og det er vigtigt for Hanne, at hun føler sig godt tilpas i det outfit hun har på, hun er sådan set ligeglad med hvad hun andre tænker. Kjolen går til lige over knæene, med korte ærmer, har en sort bolero til festkjolen på udover.

Hun har lidt puder på kinderne, mascara og lipgloss. Thats it! Håret er lige redt igennem med en børste og sluttet af med en hurtig sprøjt af hårlak, og sidder som det gør, hele året rundt.

Og hvad vil man så tænke om Hanne? – Et er at hun er som vi alle nu er. Hun har ikke overgjort sig i noget spraglende og skinnende, fordi det synes hun personligt er at gøre for meget ud af det. Hun har det bedst i noget hun godt kan finde på at tage på en almindelig hverdag på jobbet. Hun føler sig rigtig godt tilpas, falder hurtigt i snak med nogle fremmede, fordi sådan er hun som person. Hun er selvsikker og hviler i sig selv.

Hvad skal man tænke på?

Man skal helt sikkert huske på at tøjet man tager på, sender et signal.

  • Om det er noget løstsiddende tøj og hurtigt make-up, sender det signaler om at du bedst kan lide at det sidder løst og er meget afslappet omkring dit udseende og dit look.
  • Kan du ikke gå udenfor en dør uden at have make-up i hele ansigtet, tøjet skal være nøje udvalgt og sidde perfekt, skal du til fest, skal festkjolen planlægges og bestilles til matchende stiletter, så sender du signaler om at du er en person der går meget op i dig selv, nogle gange lidt for meget! Det hele skal køre på skinner, og der gås helst ikke på kompromis med noget om udseende.
  • Tager du det øverste tøj der ligger i skabet, tager lige hurtigt noget mascara på øjnene og hopper i de sko der står nærmest, samt tager den jakke på, som du har haft de sidste 5 år. Så sender du det signal om at du ikke godt så meget op i dig selv, men stadig hviler i dig selv og er dig selv.

Hvor finder jeg så den festkjole der passer mig?

Du kan finde kjole mange steder. Men i dag er der så mange, at man er nødt til at sortere i dem og vælge det sted, hvor der er mest fokus på dig som kunde. Hvor der er fordele for dig, sikkerhed i form af e-mærket, og gerne et sted hvor prisen er lave og helst med gratis fragt.

Et godt alternativ er DressMe. Hos DressMe.dk har du 14 dages returret, nem og hurtig retur. Gratis levering OG bytte, og så er priserne lave og noget alle kan være med på. Udvalget af billige festkjoler er stort, der er både enkle, glamourøse og stilede. Og så betaler du kun for kjolen og ikke for leveringen, for at får den tilsendt. Besøg shoppen allerede i dag.

Skriv et svar