Hvilken vin kan du bedst lide?

Det er et spørgsmål, der ofte stilles til vinelskere. Og svaret er sjældent enkelt. Vinelskere har ofte forskellige meninger om, hvilken vin der er bedst. Nogle foretrækker rødvin, andre hvidvin, og nogle foretrækker mousserende vin. Men hvad er egentlig forskellen på de tre typer af vin?

Rødvin er lavet af druer, der er blevet farvet af deres skind. Hvidvin er lavet af druer, der ikke har fået farve fra deres skind. Mousserende vin er lavet af druer, der har fået farve fra deres skind, og som også har fået kulsyre i sig. Kulsyren giver vinen bobler, og derfor kaldes den også for boblevin.

Vinelskere har ofte forskellige meninger om de klassiske vintyper, og nu er der oveni købet kommet rosévin ind. Faktisk er rosévin det populære valg på de lune, solfyldte sommeraftener.

Hvad er rosévin?

Rosévin er en type vin, der er lavet af blanding af røde og hvide druer. Den er ofte pink eller rødlig i farven, og har en sødlig smag og måske er det netop derfor den er blevet et super populært valg om sommeren.

Der er stadig en del vinelskere, der mener, at der ikke er noget som en klassisk rødvin eller hvidvin, og at rosévin ikke hører hjemme blandt de klassiske vintyper.

Men hvad kan du bedst lide?

Det kan en vinsmagning måske gøre dig klogere på.

Hvad sker der ved en vinsmagning?

Ved en klassisk vinsmagning kan du typisk opleve at blive klogere på gode og interessante vine, samtidig med at du får viden om de forskellige vindistrikter, druer, smagsforskelle og meget mere.

Det er en spændende og sjov oplevelse for både nybegyndere og erfarne vinelskere og man møder ligesindede over vinen som fælles interesse.

Typisk smager man 4-6 forskellige vine på halvanden til to timer og vinsmagningen krydres med gode historier fra vinsmagnings presenteren og det er sjældent kedeligt.

Det er ikke usædvanligt, at der også er et lille udvalg af oste og charcuterie til rådighed, og dette er med til at gøre oplevelsen endnu bedre, men omvendt er det heller ikke alle smagninger, som inkluderer dette. Det kan du dog nemt undersøge på forhånd.

Leder du efter en vinsmagning, så er der gode muligheder for at finde den på tastings.dk under Vinsmagning.

Skriv et svar